23948sdkhjf

App til transport-etiske forbrugere

Lunds Universitet bag ny forbruger-app mod social dumping i godstransporten.

Flere og flere forbrugere lægger vægt på økologi og bæredygtighed, når de vælger varer til indkøbskurven. Den tendens vil en nyudviklet App fra Lunds universitet udnytte til at få forbrugerne til at fravælge varer, der er transporteret bæredygtigt og legalt frem til butikkerne.

App’en udnytter det faktum, at varens stregkode er registreret i alle led i forsyningskæden. Dermed også, hvis der er anvendt en transportør, der er kendt for at udføre det universitetet betegner som ”illegale transporter”.

- Mange forbruger køber i dag øko-mærkede produkter, fordi de ønsker at gøre en forskel. Men øko-mærkede produkter kan stadig transporteres illegalt og ikke bæredygtigt, herunder af chauffører, der arbejder under ringe arbejdsforhold, siger Henrik Sternberg, der er associate professor i pakkelogistik ved Lunds Universitet.

App’en hedder ”Transparent Transport”.

- Det er efterhånden blevet klart hvilke transportvirksomheder, der opererer med gode arbejdsforhold for chaufførerne og som overholder loven, siger Sternberg, der på sigt forventer at det vil blive afgørende for transportørernes overlevelse, at de kan dokumentere, at de driver forretning inden for lovgivningens og overenskomsternes rammer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063