23948sdkhjf

OPP-samråd

Transportministeren i samråd om tredje Limfjordsforbindelse.

Transport- og Bygningsudvalget har indkaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i åbent samråd om en 3. Limfjordsforbindelse og regeringens planer for eventuel brugerfinansiering heraf.

Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 14. december 2016 ca. kl. 13.30 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Udvalget ønsker ministerens svar på, om ministeren vil fremskynde en ny limfjordsforbindelse, set i lyset af at den eksisterende tunnel i Aalborg allerede adskillige år før forudset har nået sit mætningspunkt med 80.000 bilister i døgnet.

Ministeren skal desuden uddybe, hvilke konkrete planer ministeren har for at løse det limfjordskrydsende trængselsproblem, og om ministeren har tænkt sig at etablere en betalingsring specifikt om limfjordsforbindelserne i Aalborg, eller om der bliver tale om et mere generelt system med brugerbetaling i hele landet, når det nu fremgår af regeringsgrundlaget, at nye anlægsprojekter skal betales af brugerne.

Samrådsspørgsmålene R, S og T er stillet efter ønske fra og Rasmus Prehn (S).

Sjælland

Transport- og Bygningsudvalget har også bedt Ole Birk Olesen om at redegøre for regeringens planer om brugerfinansiering af transportinfrastrukturen på Sjælland.

Udvalget har desuden bedt ministeren uddybe regeringsgrundlaget, hvor det anføres, at ”Regeringen ønsker at bygge videre på erfaringerne fra projektet for bygning af Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund og undersøge mulighederne for hel eller delvis brugerfinansiering af konkrete nye infrastrukturprojekter”.

Udvalget ønsker desuden specifikt svar på, om regeringen vil indføre brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen, på den fremtidige sjællandske tværmotorvej fra Kalundborg til Rønnede over Næstved eller på en eller flere af broforbindelserne i Region Sjælland.

Endelig skal ministeren svare på, hvordan regeringen i praksis forestiller sig at indføre brugerfinansiering på de forskellige infrastrukturprojekter (betalingsanlæg, GPS-system eller noget helt tredje).

Samrådsspørgsmålene H-L er stillet efter ønske fra Rasmus Horn Langhoff (S), Kaare Dybvad (S) og Rasmus Prehn (S).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063