23948sdkhjf

Fransk ordre til Aalborg Energie

Leverer biomasseanlæg til papirfabrik i Bourgogne.

Aalborg Energie Technik a/s (AET) skal levere et nøglefærdigt biomassefyret kraftvarmeværk i Frankrig

Startdato for opførelse af det nye anlæg - Cogéneration Biomasse de Novillars (CBN) - var mandag den 5. december. "Første spadestik"-ceremonien fandt sted på papirfabrikken Gemdoubs i Doubs, i regionen Bourgogne-Franche-Comté, hvor det nye kraftvarmeværk vil blive placeret.

Der er tale om et moderne projekt, som opfylder de strenge krav, der stilles i fransk lovgivning.

Anlægget

Anlægget består af brændselshåndtering, en AET-Biomassekedel, dampturbine, røggas-rensningssystem samt dampforbindelse til Gemdoubs. Det vil have en indfyret effekt på 63 MWt, en elproduktion på 20 MWe og termisk effekt på 23,5 MWt. Kraftvarmeværket vil blive designet således at det kan opfylde de krav, som den franske regering har stillet i forbindelse med CRE 4 udbudsrunden, og vil derfor have en samlet effektivitet på mere end 65%. Det vil blive udstyret med AET's avancerede forbrændingssystem og AET's SNCR DeNOx-system, som sikrer et meget lavt emissionsniveau.

Lokalt træ

Grøn energi produceret med træ fra lokalområdet

CBN-anlægget vil blive opført på papirfabrikken Gemdoubs grund. Det skal levere damp til produktionsprocessen, hvor affaldspapir genanvendes og bruges til fremstilling af papkasser og emballage. Det biomassefyrede kraftvarmeværk skal levere 153 GWh/år grøn elektricitet, svarende til det årlige forbrug for 105.600 indbyggere, og 215.000 ton damp, som tidligere blev produceret ved hjælp af fossile brændsler.

CBN nyder godt af den overflod af træ, der er i nabolaget, og det træ, der anvendes som brændsel, kommer fra en radius af 100 km fra anlægget, hvilket skaber jobs i den lokale træforsyningsindustri.

87 mio. euro

Anlægsomkostningerne for CBN-anlægget på 87 millioner euro er projektfinansieret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235