23948sdkhjf

Aalborg mistede næsten hver femte udenrigspassager

Samlet for november: Minus 0,2 procent.

Aalborg Lufthavn har offentliggjort passagertallene for november.

Mest iøjnefaldende er den tilbagegang på hele 19,6 procent – fra 27.010 passagerer til 21.796 ditto - som lufthavnen i årets 11. måned noterede på udenrigstrafikken – sammenlignet med samme måned sidste år, og som af lufthavnens direktør Søren Svendsen forklares således:

- Det er første måned efter Turkish Airlines’ lukning af ruten til Istanbul, som er et resultat af den nuværende krise i Tyrkiet. Til gengæld, når vi ser på tallene, så opvejer den øgede trafik til Malaga og Alicante for de mistede passagerer fra Turkish Airlines, siger Søren Svendsen.

Antallet af charterrejsende gik tilbage med 3,4 procent, mens indenrigstrafikken til gengæld noterede en fremgang på 6,7 procent.

Samlet betjente Aalborg Lufthavn i november 114.456 passager, hvilket var mere eller mindre status quo i forhold til de 114.631 i november 2015.

- Det er godt at se, at der stadig er en væsentlig fremgang at spore på indenrigsområdet. Sidste måned markerede en kontinuerlig fremgang igennem 12 måneder – en tendens der ser ud til at fortsætte. Trods en mindre tilbagegang i chartertrafikken denne måned, har udviklingen i 2016 generelt været positiv. På nuværende tidspunkt har vi i år 8,1 procent flere charterrejsende ud af Aalborg Lufthavn end i hele 2015, siger Søren Svendsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063