23948sdkhjf

Sats på vækst i den maritime industri

Opfordring til ny erhvervsminister.

Brancheorganisationen Danske Maritime opfordrer den nyudnævnte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at engagere sig i den maritime industri, fordi der ligger et voldsomt vækstpotentiale i industrien, blandt andet med højteknologisk maritimt udstyr og serviceområdet.

Den maritime industri beskæftiger 40.000 personer rundt om i hele landet.

-Den maritime industri ligger lidt i skyggen af andre mere synlige brancher, men vi har til forskel fra mange andre sektorer haft en solid vækst i årevis og har omstillet os fra store stålværfter til specialværfter og højteknologiske udstyrsproducenter samt globale serviceydelser, som har et betydeligt vækstpotentiale med de rette nationale og internationale rammevilkår, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Sender invitation

Hun ønsker Brian Mikkelsen tillykke og inviterer ham til møde i nærmeste fremtid, således at den maritime industris potentiale kan drøftes.

-Heldigvis kender vi Brian Mikkelsen, og han kender os, så vi ser frem til at sikre, at vækstteamet for Det Blå Danmark fastholdes, så et af Danmarks store erhverv løbende har en dialog om rammebetingelserne. I den forbindelse vil vi drøfte en maritim montørordning, så vi bedre kan byde ind på serviceopgaver på sejlende skibe. Den vil på kort sigt skaffe over tusind ekstra job i den danske maritime sektor og være med til at sikre en fortsat vækst, siger Jenny N. Braat.

Jenny N. Braat ser også frem til et samarbejde med andre nyudnævnte regeringsmedlemmer, herunder især udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) samt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Højt økonomisk niveau

For nylig viste en rapport fra Søfartsstyrelsen om Beskæftigelse og Produktion, at produktivitetsfremgangen for den maritime udstyrsindustri og danske værfter ligger over niveauet for Det Blå Danmark og dansk økonomi i det hele taget, både målt pr. år og over det seneste opgjorte tiår 2002-2012.

Rapporten viser, at den danske maritime industri og værfter har en produktionsværdi på godt 85 mia. kr. og står for over 25 procent af bruttoværditilvæksten i Det Blå Danmark samt har 40.000 ud af de 100.000 beskæftigede i Det Blå Danmark.

-Alt det vel at mærke uden, at vi har fået statsstøtte – til forskel fra andre brancher og vores konkurrenter i andre lande, siger Jenny N. Braat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094