23948sdkhjf

Victor DST indgår aftale med IES

Ny samarbejdsaftale for Victor DST betyder øget aktivitet på Frederikshavn Havn.

Torsdag d. 24 november underskrev Victor DST i Frederikshavn og deres nye samarbejdspartner IESenergy i Ishøj en ny aftale om, at Victor DST skal producere komponenter til de varmeforsyningsanlæg, som IES tilbyder.

Victor DST leverer løsninger til offshore, marine- og energisektoren, og det er netop Victor DST’s specialisering i køling, rørsystemer og installationer, der er interessant for IESenergy, der arbejder med komplette energisystemer til varmeforsyningen.

- Der er tale om en vigtig aftale, fordi det betyder omsætning og arbejdspladser i Frederikshavn på kort sigt og perspektiver for endnu mere aktivitet fremover. Konkret forventer vi en øget årlig omsætning på et 2 cifret million beløb på kort sigt med et stort potentiale til at blive 3 cifret på mellemlang sigt. Det understøtter vores strategi om at have flere ben at stå på og udvide vores kompetencer til andre sektorer end marine og offshore olie & gas, siger adm. direktør Ole Nygaard.

Køletårne

Konkret skal Victor DST producere store køletårne til opstilling på fjernvarmeværker og forestå opbygningen af de kompressorer, der indgår i IESenergy’s samlede varmpumpeløsning.

Varmepumpeløsningen er særdeles effektiv og kan kraftigt nedbringe fjernvarmeværkernes forbrug af gas og samtidig optage store mængder energi direkte i udeluften - og dermed effektivisere det samlede forbrug af energi til at producere fjernvarme endog meget væsentligt.

Victor DST viser den rigtige vej med deres engagementet i energisektoren, mener Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord:

- Jeg er rigtig glad for at se en virksomhed som Victor DST gå ind i energisektoren. Vi har nogle helt særlige kompetencer i Frederikshavn Kommune, som Victor DST er et godt eksempel på, og som passer rigtig godt ind i energisektoren. De viser en vej, som jeg håber flere af vores virksomheder vil gå.”

Stort potentiale

Aftalen er resultatet af flere års arbejde med at forbedre bestående teknologi i samspil med Siemens, Rolls-Royce, Teknologisk Institut og Rambøll. IESenergy har patenteret en løsning, som gør det muligt at opvarme fjernvarmevandet i trin. Derudover optages store mængder energi ved køling af udeluften, hvilket betyder, at der skal bruges væsentligt mindre energi til at producere fjernvarme til brugerne.

Adm. direktør Niels Hansen fra IESenergy vurderer, at virksomheden mange steder kan halvere prisen på at producere fjernvarme samtidig med, at CO2-udslippet bliver reduceret med helt op til 75 procent. Løsningen indebærer, at varmeforsyningen i en større by eller en hel kommune på sigt kan blive helt fossilfri.

- Vi er sikre på, at vores løsning vil give genlyd mange steder, ikke kun i Danmark, men i mange lande som kæmper med høje varmepriser og en alt for høj udledning af drivhusgasser. Det vil i sidste ende betyde mere aktivitet i Frederikshavn, siger Niels Hansen.

Også Ole Nygaard kan se et potentiale i at eksportere konceptet til den store verden:

- Der er nu en konkret løsning på nogle af de store miljøudfordringer, vi står med. Men her og nu vil jeg nøjes med at glæde mig over nye arbejdspladser på havnen i Frederikshavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062