23948sdkhjf

E45 er med i regeringsgrundlaget

Vækker glæde i Business Region Aarhus.

Trekløver-regeringen har fokus på den store trængsel på E45 motorvejen og lægger op til udvidelse på flere strækninger. Borgmestrene i Business Region Aarhus roser derfor regeringen for den markante fokus på E45.

Formand for de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus, borgmester Claus Wistoft, siger:

-Der er grund til at rose regeringen for den markante fokus på trængslen på E45. Pendlere og virksomheder oplever hver dag de store problemer med trængslen på flere af strækningerne af E45. Det har store negative konsekvenser for Østjyllands, og dermed Danmarks vækstpotentiale. Det er derfor helt rigtigt set af regeringen, at de har fokus på at øge fremkommeligheden på E45 på flere strækninger end finanslovsaftalen om udvidelsen fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd."

-Det var et markant fremskridt, at finanslovspartierne blev enige om en udvidelse til tre spor ved at inddrage midter-rabatten på strækningen Skanderborg Syd – Aarhus, fordi denne strækning er en de mest belastede, hvor der dagligt er store problemer med afvikling af trafikken og hvor der altid er lange køer og kritisk trængsel. Men det er også rigtigt set, at andre strækninger også oplever stor trængsel, fortsætter Claus Wistoft.

Business Region Aarhus vil derfor gå i dialog med regeringen og den kommende transportminister om, hvordan man kan tilrettelægge udvidelsen af E45 på flere strækninger.

Business Region Aarhus vil konkret forslå, at der laves en masterplan for udvidelsen.

-Der er brug for en masterplan for udvidelsen af E45 på strækningen fra Vejle til Randers. Hvert år stiger trafikken markant, flere steder er der allerede tale om kritisk trængsel og om få år vil flere strækninger være endnu mere belastet. Det belaster den potentielle vækst i det største danske vækstcenter uden for hovedstadsområdet, siger Claus Wistoft.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062