23948sdkhjf

Kaspisk ordre til Norisol

Norisol A/S i Frederikshavn vinder stor apteringsopgave af offshore skib i Kaspiske Hav

Norisol A/S i Frederikshavn har vundet en design- og apteringsordre på et tocifret millionbeløb af et 155 meter langt subsea construction vessel, som skal sejle i Kaspiske Hav under rederiet BP med hjemhavn i Baku, Azerbaijan.

Der er stor travlhed i produktionslokalerne hos Norisol A/S på Frederikshavn Havn. I denne uge kører 3 lastbiler afsted på en tre ugers rejse med kurs mod Port of Baku i Azerbaijan med de første møbelpakker til et nybygget 155 meter langt subsea construction vessel for BP med 175 sovepladser, som pt. bliver monteret hos Baku Ship Yard.

Norisol A/S i Frederikshavn har vundet opgaven med at designe og levere apteringsdelen til hele skibet lige fra møbler og gulvbelægning til isolering. Keppel Singmarine har leveret skroget, og det er hos underleverandøren Alliance Marine i Singapore, at Norisol A/S har vundet den tocifrede millionordre på aptering af skibet:

- Vi har tidligere leveret komponenter, men ikke den fulde pakke i den del af verden. Vi blev valgt på grund af vores European standard og høje kvalitetsniveau, og fordi vi kan levere den fulde design- og apteringspakke. Vi håber selvfølgelig, at dette kan blive den første af flere komplette opgaver i det marked, siger Vagner K. Jensen, regionschef hos Norisol A/S i Frederikshavn, hvor der er cirka 150 mand tilknyttet.

Norisol A/S i Frederikshavn regner med at have sendt flere end 50 lastbiler med dele til Azerbaijan, når ordren er ekspederet færdig i februar 2017. Virksomheden har cirka 15 mand fuld tid på opgaven, som har betydet, at de har ansat yderligere seks i produktion og pakning og én ekstra projektkoordinator.

Lokalt glæder Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord sig over den store aktivitet hos Norisol A/S:

- Vores maritime industri er del af et stort globalt marked, og Norisols flotte ordre i Azerbaijan er et godt eksempel på, hvordan vores lokale industri kan noget helt særligt på verdensmarkedet, og det er med til at skabe vækst og arbejdspladser her i Frederikshavn også i en tid med lave oliepriser, siger Niels Bay Christensen.

Offshore olie&gas markedet i Singapore og Mellemøsten er også ramt af de faldende oliepriser, men alligevel ser Vagner K. Jensen positivt på de fremtidige muligheder:

- Hvis oliesituationen havde været anderledes, havde vi naturligvis haft endnu større forventninger til det marked. Men der sættes stadigvæk projekter i gang, som vi selvfølgelig håber på at blive en del af fremover.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062