23948sdkhjf

Singapore vil frem på banen

Opruster på maritime rammevilkår.

Singapore, en af verdens største søfartsnationer, lægger nu op til at rykke endnu længere frem i feltet. Den singaporeanske regering har nedsat sit eget strategiske vækstarbejde, der i stil med det danske vækstteam har fået til opgave at give bl.a. søfartens rammevilkår et kritisk servicetjek.

Vækstarbejdet er en del af den singaporeanske regerings "Future Economy"-program, hvor der kigges nærmere på en række sektorer. Initiativet forventes at munde ud i konkrete anbefalinger, og ambitionerne er høje, siger formanden for Singapores Rederiforening, Esben Poulsson, der deltager i arbejdet.

-Singapore vil være det bedste sted at drive rederi. De lokale myndigheder og regeringen er drevet af høje ambitioner. Jeg forventer derfor, at Singapore fortsat vil ligge højt på listen over succesfulde søfartsnationer i de kommende år. Her vil arbejdet i Future Economy være en vigtig drivkraft, siger Esben Poulsson.

Danske rederiers andet hjemland

Singapore er en favoritdestination blandt danske rederier. Flere rederier har etableret et lokalt datterselskab, og der er over 260 danskejede skibe registreret under singaporeflag.

-Danmark skal derfor holde et vågent øje med konkurrencen, mener Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.  

-Singapore satser stort på søfart. Det udfordrer os i Danmark og tvinger os til at tænke nyt, hvis vi skal følge med konkurrencen. Jeg har derfor store forhåbninger til det danske vækstteam. Det er vigtigt at fastholde ambitionerne og have blik for, hvad der sker ude i verden, siger Anne H. Steffensen.

Anne H. Steffensen er netop i Singapore for at mødes med danske rederier og lokale myndigheder i forbindelse med en konference om fremtidens søfart, der arrangeres af Shippingwatch og CBS' Blue MBA uddannelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093