23948sdkhjf

Lastbilrapport er et vigtigt værktøj

ITD: Inddrag branchen i dialog.

Havarikommissionen har fredag afleveret en gennemarbejdet rapport, som med sine 30 dybdeundersøgelser af ulykker giver vigtig viden om lastbilulykker – herunder højresvingsulykker.

Redaktionen omtalte den fredag og her er en vurdering fra ITD.

- Det er en vigtig og grundig undersøgelse, som vi står med her, fordi den giver en række gode bud på, hvad det er, der sker, når en lastbil involveres i et uheld. Samtidig giver rapporten et godt grundlag for at drøfte løsninger, der kan bidrage til at imødegå fremtidige ulykker, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

Jørn-Henrik Carstens påpeger dog, at rapporten ikke på alle punkter passer ind i den dagligdag, virksomhederne oplever. Han opfordrer derfor også myndighederne til at inddrage branchen i dialogen og samtidig respektere den virkelighed, som chaufførerne oplever i deres daglige arbejde.

- I Danmark har vi lang tradition for erfaringsudveksling og tæt samarbejde om sikkerhed i trafikken, og det arbejde indgår hele branchen i. Jeg er ikke i tvivl om, at Havarikommissionens rapport om lastbilulykker vil være med til at skabe større sikkerhed, fordi vedvarende fokus på sikkerhed er vejen frem i forhold til at mindske antallet af trafikulykker, siger Jørn-Henrik Carstens.

Han understreger, at det er vigtigt at holde sig for øje, at Havarikommissionens rapport analyserer 30 ulykker ned i detaljen, men ikke tegner et fyldestgørende statistisk billede af det samlede antal ulykker i vejgodstransporten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065