23948sdkhjf

DTL: Positive takter i finanslov

Øget indsats mod social dumping.

Finansloven for 2017 er faldet på plads. Og der er et par gode nyheder til vognmandserhvervet. For med i aftalen finder man afsatte midler til bekæmpelse af social dumping.

Dansk Folkeparti har sikret, at der er afsat midler til en fælles myndighedsindsats mellem Arbejdstilsynet, SKAT og Politiet for 2017, med henblik på at identificere virksomheder der ikke overholder reglerne – og dermed udøve kontrol og håndhævelse med reglerne i brancher, der erfaringsmæssigt har størst problemer med regelefterlevelse og sikring af ordnede forhold.

Arbejdstilsynet og SKAT får således 79 mio. kr. i 2017 og 70 mio. kr. i 2018, som giver mulighed for at fastholde niveauet fra i år.

Nummerpladegenkendelse til målrettet kontrol

Erik Østergaard, administrerende direktør for DTL:

-Vi er naturligvis meget glade for, at den fælles myndighedsindsats kan fortsætte. Der er ingen tvivl om, at "360 graders kontrollerne" finder nogle brodne kar – også i transportbranchen.

-Særligt glade er vi for, at muligheder for automatiske nummerpladegenkendelse ser ud til at få en mere seriøs vurdering end hidtil. I DTL er vi slet ikke i tvivl om, at systematisk registrering, kontrol med indgående ture og kørselsmønstre i kombination med målrettet kontrol og efterforskning vil have en effekt. Kan vi samtidig sikre, at også udenlandske lastbiler betaler vejbenyttelsesafgift i Danmark, nøjagtig som danske vognmænd gør – og i øvrigt også gør, når danske biler kører i udlandet – så kan vi få gjort op med et konkurrenceforvridende element, der længe har været en torn i øjet på danske vognmænd, siger Erik Østergaard.

Gode takter

-Alt i alt er der tale om gode takter i forslaget, og der er vist ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti har kæmpet disse elementer ind i finansloven for 2017, fortsætter Erik Østergaard.

Der kommer også en udvidelse af E45 mellem Aarhus og Skanderborg. Det har længe været tiltrængt. Hertil kommer en lettere adgang til Vejen fra Esbjerg-motorvejen og penge til en forundersøgelse af en østlig ringvej/havnetunnel i København. Alt sammen noget der forbedrer flowet i trafikken på vejene – vognmandserhvervets arbejdsplads, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078