23948sdkhjf

Biodiesel til tung transport

Konference om biomasse i tung transport.

Den globale opvarmning og den CO2-udledning, der er årsag til afsmeltning af polerne og alle de andre problematiske følger af de stadigt højere gennemsnitstemperaturer, har sendt forbrændingsmotoren i skammekrogen blandt forskere, lobbyister og politikere.

Men den bliver svær – måske umulig – at erstatte, når det gælder tung transport.

Derfor er NTM Sverige og NTM Danmark (TINV) gået sammen med Fores (2030 - sekretariatet) og CONCITO om at afholde en konference om problemet:

 

Nordisk konference om biomasse i tung transport

Konferencen afholdens tirsdag den 6. december 2016, kl. 10-17 hos Post Nord, Hedegaardsvej 88, København S

Tilmelding: Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

Du kan læse mere her og tilmelde dig her senest den 1. december 2016.

Der er maksimalt plads til 60, som fordeles efter først til mølle princippet.

Transportsektoren tegner sig for en betydelig og stigende del af den samlede udledninger af CO2, og har dermed også en vigtig rolle for at nå de klimamål, som senest blev aftalt på klimatopmødet i Paris 2015. I de nordiske lande vil opfyldelse af forpligtigelserne i Paris aftalen betyde, at transportsektoren allerede frem mod 2030 skal bidrage med en reduktion af CO2 udledningen på ca. 40 % i forhold til 2005 niveauet. Frem til 2050 er det forudsætningen, at anvendelse af fossile brændstoffer er stort set udfaset. Når det gælder tunge transporter, kan anvendelse af bæredygtige biobrændstoffer give vigtige bidrag til at realisere reduktionsmålene. Men er det rette vej, og hvad er i så fald den gode måde at anvende biomassen på?

Konferencen vil stille fokus på biobrændstof i den tunge transport på landevej som middel til at nå 2030 og 2050 målene for transportsektoren – muligheder og begrænsninger.

Målgruppen er transportvirksomheder, transportkøbere, myndigheder og beslutningstagere i øvrigt i forhold til transportsystemet samt videnspersoner (forskere og rådgivere).

Det er vigtigt, at målgruppen på baggrund af deltagelsen har et bedre overblik som grundlag for deres strategisk miljø - og klimarbejde.

Konferencen er et fælles initiativ mellem NTM Sverige, NTM Danmark, Concito og Fores med sigte på at belyse muligheder og potentialer for udvikling af bæredygtige løsninger i Norden på tværs af landegrænserne.

Mere information: Lars Dagnæs, faglig koordinator TINV (lars@dagnaes.com)

, Magnus Swahn (info@ntmcalc.org), Mattias Goldmann (mattias.goldmann@fores.se)

og Henrik Gudmundsson (hgu@concito.dk)

Konferencen gennemføres med støtte fra Post Nord

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078