23948sdkhjf

DF-forslag om alkolåse møder opbakning

Ønsker fælles EU-regler.

Europa-Parlamentets miljøudvalg har givet sin indstilling til, at alle nye køretøjer, der bruges til godstransport, skal have installeret obligatoriske alkolåse. Det sker efter forslag fra parlamentariker Jørn Dohrmann (DF).

Indstillingen kommer, da Europa-Parlamentets transportudvalg er i gang med at udarbejde en betænkning om de såkaldte TEN-T korridorer. Betænkningen er et initiativ fra transportudvalgets side, der vil give EU-Kommissionen en række anbefalinger til, hvordan den europæiske godstransport kan forbedres på en række forskellige områder.

Som et led i udarbejdelsen af betænkningen er også Miljøudvalget, som også håndterer sundhedspolitik, taget med på råd. Det har haft til opgave at lave en særskilt rapport med anbefalinger, som vil indgå i udarbejdningen af den endelige udgave af betænkningen.

-Godstransporten er en uhyre vigtig del af EU’s indre marked og handlen mellem lande på tværs af de europæiske grænser. Desværre ser vi stadig sager, hvor vognmænd arbejder under indflydelse af alkohol. Kan EU lave fælles alkolås-regler for alle lande, vil det være enormt positivt for både konkurrenceevnen og sikkerheden i trafikken, siger Jørn Dohrmann.

Alkolåse er en vigtig EU-opgave

Jørn Dohrmann fremsatte et ændringsforslag til miljøudvalgets rapport om, at alle nye køretøjer til godstransporten fremadrettet får installeret obligatoriske alkolåse. Forslaget var således ikke med i den oprindelige tekst, men blev positivt modtaget og derfor stemt igennem.

Jørn Dohrmann afholdt i juni 2015 et seminar om netop alkolåse i Europa-Parlamentet, der tiltrak både højtstående embedsfolk fra EU-Kommissionens transportkabinet, en række uafhængige eksperter og aktører fra transportbranchen, der diskuterede, hvordan obligatoriske alkolåse bedst muligt kan blive en del af fremtidens transport.

Seminaret tiltrak sig også opmærksomhed fra EU’s transportkommissær, sloveneren Violeta Bulc.

-Derfor er jeg også glad for, at der er politisk vilje til at kigge på alkolåse i miljøudvalget. Nu har vi en realistisk chance for, at resten af Europa-Parlamentet vil give deres henstilling til Kommissionen om, der skal handles på dette område. Det her er en sag, hvor det netop giver rigtig god mening, at EU involverer sig, siger Jørn Dohrmann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142