23948sdkhjf

EU's arbejdsprogram for 2017 fremlagt

ITD forventer, at branchen høres.

Kommissionen har offentliggjort arbejdsprogrammet for 2017, hvor de længe ventede transportinitiativer endeligt formelt indgår. ITD har tiltro til, at der bliver lyttet til branchen i det forestående politiske arbejde i EU.

Præsident Jean-Claude Juncker har fremsat ti politiske fokusområder, heriblandt vækst og investeringer, jobskabelse, digitalisering og miljø, som grundlag for kommissionens arbejde i det kommende år.

- Kommissionens fokusområder ligger helt i tråd med ITD’s politiske mærkesager, så vi er overordnet set tilfredse med udspillet. ITD arbejder fortsat målrettet med at skabe de bedste betingelser for vores medlemmer inden for alle relevante områder i transport- og logistikbranchen, siger public affairs chef i ITD Karen Roiy.

Vigtige initiativer

Særligt for transportområdet skal kommissionen i det kommende år se nærmere på en række vigtige initiativer. Det gælder blandt andet de fælles regler for adgang til markedet og betingelserne for udøvelse af vejtransporterhvervet, herunder de sociale forhold i transport- og logistikbranchen.

- Transport- og logistikbranchen går et vigtigt og travlt år i møde med kommissionens præsentation af transportinitiativerne. Det er ingen hemmelighed, at transportsektoren har behov for klare fælles EU-regler, der implementeres ens i samtlige medlemslande. Med de kommende initiativer er kommissionen inde i maskinrummet og arbejde med helt centrale områder for vores branche, siger Karen Roiy.

- Det får stor betydning for vores medlemmer, hvordan lovgivningen fremadrettet bliver skruet sammen. Vi har igennem de sidste år været i løbende kontakt med kommissionen, parlamentet og øvrige relevante aktører i EU-systemet samt forskellige samarbejdspartnere for at sikre størst mulig indflydelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094