23948sdkhjf

Når du holder afstand, redder du liv

Uopmærksomhed skyld i flere dræbte.

Det irriterer mange bilister, at andre ikke holder afstand til dem i trafikken. Men det er ikke bare irriterende, men også farligt, når bilister kører for tæt på hinanden.

Uopmærksomhed er en faktor i en tredjedel af alle trafikulykker, hvor en person er blevet dræbt, viser nye tal fra Vejdirektoratets dødsulykkesstatistik fra 2010-2015. Næsten 400 personer mistede livet i trafikken i den 6-årig periode, fordi de selv eller andre var uopmærksomme i trafikken. Er man først uopmærksom – fordi man indstiller radioen, ringer op på mobilen eller rækker ud efter kaffekruset i holderen – kan den rigtige afstand til den forankørende være altafgørende for at undgå en ulykke, eller i det mindste mindske alvorligheden af den.

-Når vi kører for tæt på hinanden og er optaget af alt muligt andet end trafikken omkring os, er der simpelthen ikke afstand nok til at nå at reagere, hvis der sker noget uforudset, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Er du uopmærksom i bare fire sekunder, har du kørt:

  • 56 meter i blinde ved 50 km/t
  • 89 meter i blinde ved 80 km/t
  • 122 meter i blinde ved 110 km/t

Politikontrol

Tidafstanden til den forankørende bør være to sekunder i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist og er opmærksom i trafikken. Et godt råd til at overholde afstanden er, at du kan lægge mærke til, hvornår bilen foran passerer en kantpæl. Du skal kunne nå at tælle ’tyve, enogtyve, toogtyve’ inden du selv passerer samme kantpæl. En anden tommelfingerregel er, at afstanden til den forankørende, målt i meter, skal være hastigheden divideret med to. Det vil sige, at afstanden til den forankørende bil bør være 50 meter, hvis du kører 100 km/t.

Politiet gennemfører kontrol mod uopmærksomhed og for kort afstand til andre trafikanter i uge 46.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125