23948sdkhjf

Odense Havn bliver kommunalt A/S

Får navnet Lindø port of Odense A/S.

Med virkning fra 1. januar 2017 ændrer Odense Havn selskabsform fra kommunal selvstyrehavn til kommunalt ejet A/S.

Det oplyser Lindø Port of Odense i en skriftlig meddelelse.

Det er Odense Byråd, der har taget beslutningen om ændringen, og ejerforholdet er da også uændret, men den nye selskabsform giver havnen mulighed for at fusionere med datterselskabet Lindø Industripark A/S, lyder det.

Det nye fælles selskab, der får navnet Lindø port of Odense A/S, fungerer på organisatorisk niveau allerede som én enhed, idet denne sammenlægning, for opnåelse af synergier i moder- og datterselskab, blev foretaget allerede ved Odense Havns køb af Lindø Industripark A/S i 2014.

Den nye bestyrelse for Lindø port of Odense A/S vil som hidtil bestå af repræsentanter for ejeren, Odense Kommune, og der vil blive suppleret med gengangere fra de hidtidige bestyrelser samt indhentet og udpeget en ny formand. Den endelige bestyrelse vil blive præsenteret ved overgangen til A/S.

Bestyrelsesformand Anker Boye:

- Med den nye organisation med ét samlet selskab bliver Odense Havn og Lindø Industripark langt mere konkurrencedygtige. Det vil være med til at udvikle Lindø port of Odense og skabe nye arbejdspladser på Fyn, siger Anker Boye.

Administrerende direktør i Lindø port of Odense, Carsten Aa:

- Jeg er sikker på, at den konkurrence vi ser blandt de større havne i hele Nordeuropa, med professionalisering i forhold til kunder og specialisering i forhold til markeder, er vejen frem. Ét samlet selskab med én bestyrelse giver netop Lindø port of Odense A/S et sådant fokus, der vil styrke vores position og sikre den fortsatte udvikling, lyder det fra Carsten Aa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064