23948sdkhjf

Kraftig vækst for Fjord Line

Sejler mod rekordår.

I tredje kvartal voksede Fjord Lines omsætning med 29 procent, og selskabet præsterede samtidig en firedobling af overskuddet sammenlignet med samme periode sidste år. Fjord Line sejler mod et rekordår takket være flere passagerer, højere omsætning per passager og en kosteffektiv drift.

- Vi er godt tilfredse med tredje kvartal og resultaterne frem til nu. Alle de tre ruter gør det godt, og stadig flere sætter pris på at rejse med den yngste og mest moderne flåde inden for cruisefærgesegmentet i Europa, siger Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line A/S.

Går mod rekordår

Fra januar til og med september steg antallet af passagerer med ni procent sammenlignet med samme periode i 2015. Omsætningen steg med 25 procent. Den vigtige godstrafik steg med 11 procent efter en særlig stærk vækst i tredje kvartal. Bookningerne for resten af 2016 er også bedre, end de var på samme tid sidste år.

- Omsætningen for 2016 kommer til at blive den bedste i selskabets historie, og vi vil også se en kraftig resultatforbedring sammenlignet med sidste år. Samtlige af vores fire skibe viser vækstresultater, og det var en historisk milepæl for os, da vi allerede i september markerede, at vi havde fragtet mere end en million gæster, siger Ternblom.

Nyt marked på Vestlandet

Fjord Line modtog 1. januar i år tilladelse til at fragte indenrigs passagerer og gods på strækningen mellem Bergen og Stavanger. Dette har åbnet et helt nyt marked på Vestlandet.

- Politikerne ønsker at flytte godstrafik fra vejen til søen, fordi det er god miljøpolitik. De to cruisefærger på denne strækning er begge udstyret med drivstofeffektive LNG-motorer - noget som medfører, at udslip af miljøskadelige stoffer er nærmest lig nul. På sigt kommer denne rute til at aflaste vejtrafikken på denne strækning betydeligt, hvilket er godt både for miljøet og for vejsikkerheden.

- Vi arbejder hårdt for at få bedre rutetider og dermed et bedre cruiseprodukt til vores gæster. Nu viser omsætningstallene og kundeundersøgelserne, at passagererne er meget tilfredse. Vi kommer til at fortsætte med at investere i denne rute. Sandefjord har altid været vigtig for os og kommer til at blive endnu vigtigere fremadrettet, siger Ternblom.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081