23948sdkhjf

Revision frikender IRU-ledelse

Ekstern revision finder ingen tegn på uregelmæssigheder.

Revisionsfirmaet Ernst & Young ikke har fundet tegn på finansielle uregelmæssigheder i den internationale vognmandsorganisation IRU. Det fremgår af en meddelelse som IRU har udsendt til medlemsorganisationerne.

IRU hyrede Ernst & Young til at foretage en ekstern revision af organisationen efter den tidligere leder af IRU’s TIR-afdeling, Marak Retelski, i april anmeldte IRU til anklagemyndigheden i Schweiz. I den 343 sider lange anmeldelse hævdede Retelski, at IRU havde ”omdirigeret” sammenlagt 530 millioner schweizerfranc, der rettelig burde være tilbagebetalt til IRU’s medlemsorganisationer.

Det skulle angiveligt blandt andet dreje sig om returkommission fra forsikringsaftaler, fortjenester på kommission fra medlemsorganisationernes udstedelse af TIR-carnets . Den største post var ifølge Retelskis anmeldelse på 409 mio. schweizerfranc, der angiveligt ifølge en hemmeligholdt revisionsrapport fra Deloitte, var i ”overskud” i forhold til IRUs sikkerhedsforpligtelser i forhold til de udstedte TIR-carnets.

Generalforsamling bakker op

Ernst & Youngs uvildige revision, har ifølge IRU undersøgt de konkrete anklager fra Marak Retelski – der blev fyret fra IRU i januar 2016 – og mere generelt IRU’s ledelses- og administrationspraksis, overholdelse af regler og etiske standarder.

Resultatet af den eksterne revision blev præsenteret for IRU’s generalforsamling 4. November.

- Revisionen fandt ingen beviser for, at anklagerne mod den nuværende ledelse var korrekte. Der var ikke forsvundet penge og der er korrekt redegjort for alle organisationens midler. Endeligt konkluderer revisorerne, at schweizisk skattelovgivning er overholdt til punkt og prikke.

Revisorerne har heller ikke fundet problemer i IRU’s ledelses- og administrative struktur, samt etiske standarder. Faktisk noterer revisorerne betydelige forbedringer i gennemsigtigheden og de interne kontrolsystemer, siden 2013.

Ifølge meddelelsen fra IRU har generalforsamlingen med bred opbakning til ledelsens fortsatte indsats for at forbedre administrationen og øge gennemsigtigheden.

Redaktionen har ikke kunnet finde oplysninger om, hvorvidt de schweiziske myndigheder har indledt en egentlig efterforskning af anklagerne mod IRU og om en sådan efterforskning er afsluttet.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063