23948sdkhjf

Kina bliver luftfarts-supermagt i 2029

Prognose forventer fordobling af flyrejsende i 2035.

Om 13 år – i 2029 – forventer den globale luftfartsorganisation IATA, at Kina overtager USA’s position som verdens førende luftfartsmarked – baseret på trafik til, fra og i landet.

I samme gænge vil Indien overtage tredjepladsen fra Storbritannien i 2026, mens Indonesien indtræder i top 10 på bekostning af Italien.

Forudsigelserne stammer fra den fremtidsprognose, organisationen har fået lavet, der også beskriver, hvordan det samlede antal flyrejsende vil tæt på fordobles fra nutidens 3,8 mia. årlige flypassagerer til 7,2 mia. ditto i 2035. Prognosen baserer sig på en 3,7 procent årlig stigning (CAGR – Compound Average Growth Rate).

Det forventes, Asien-Stillehavsregionen kommer til at stå for over halvdelen af den forventede vækst frem mod 2035, men øget handelsprotektionisme har potentiale til at ødelæge de prospekter, lyder det fra IATA’s topchef, administrerende direktør og generaldirektør i IATA, Alexandre de Juniac:

- Økonomisk vækst er den eneste holdbare løsning til verdens nuværende økonomiske elendighed. Alligevel ser vi, at regeringer rejser barrierer for handlen, i stedet for at gøre det lettere. Hvis dette fortsætter på den lange bane, vil det betyde langsommere vækst og at verden bliver fattigere. For luftfarten kan et protektionistisk scenarie betyde fald i væksten til 2,5 procent årligt. Det vil ikke alen betyde færre nye job i luftfarten. Det vil også betyde, at der vil være 5,8 mia. rejsende i 2035 i stedet for 7,2 mia. De økonomiske konsekvenser af dette vil være omfattende og til at mærke, lyder det fra Alexandre de Juniac.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094