23948sdkhjf

Otte spor på hele Køge Bugt Motorvejen

Hastigheden sættes op.

Fra mandag morgen den 31. oktober får de mange tusinde daglige bilister på Køge Bugt Motorvejen fire kørespor i begge retninger på strækningen Solrød S – Køge. Samtidig sættes hastigheden op fra 80 km/t til 110 km/t.

-Et ekstra spor i hver retning vil gøre hverdagen for de hårdt prøvede bilister lettere. Med denne udvidelse vil motorvejen i langt højere grad passe til de ca. 126.000 bilister, som dagligt kører på strækningen. Derfor vil de opleve, at rejsetiden på Køge Bugt Motorvejen falder, siger projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.

Fra idag er det slut med de generende kødannelser, der hvor Sydmotorvejen og Vestmotorvejen fletter sammen ved Køge. Og specielt vil trafikanterne i sydgående retning, altså ud af København, mærke en forbedring om eftermiddagen.

Udbygningen af motorvejen har været i gang siden 2012, men har været opdelt i flere etaper. Strækningen mellem Solrød S og Køge er den sidste del af denne udbygning, og den bliver afsluttet med et helt nyt lag asfalt hen over sommeren 2017.

Markant stigning i trafikken

Der er meget trafik på Køge Bugt Motorvejen, og den har været stigende de seneste år.

-Ingen, der dagligt bruger Køge Bugt Motorvejen, er i tvivl om, at der kører så mange biler på strækningen, at der næsten ikke er plads til flere. Og det har været særligt træls for pendlerne gennem de seneste år, hvor vi næsten hele tiden har været i gang med vejarbejder. Nu slipper man for vejarbejdet og det bliver bedre med fire spor i hver retning, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Den udvidede motorvej er dog i første omgang frem til forår og sommer 2017.

-Til foråret skal vi have lagt det sidste lag asfalt på strækningen mellem Solrød S og Køge, så der vil vi igen snuppe kørespor. Først derefter bliver vi helt færdige med en motorvej, hvor både fremkommelighed og kørekomfort er forbedret, siger Robin Højen Madsen og fortsætter:

Hen over vinteren skal der fortsat arbejdes på færdiggørelse af de veje, der krydser motorvejen, støjskærme skal sættes op, og mindre arbejder på motorvejen skal afsluttes, inden Vejdirektoratet til næste år gør projektet helt færdigt.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078