23948sdkhjf

Udfordringer for global skibsfart

Danish Maritime Forum: Rederierne er udfordret på flere fronter

Den globale skibsfart er i den grad udfordret, lyder det fra Danish Maritime Days’ formand Anne H. Steffensen forud for årets maritime topmøde, der starter i dag.

Siden Danish Maritime Forum blev afholdt for første gang i 2014, har meget forandret sig. Dengang lød spørgsmålet på topmødet - hvordan håndterer skibsfarten en forventet fordobling af verdenshandlen frem mod 2050? Siden da er fragtraterne faldet med næsten 40 pct. og verdenshandlen er svækket.

Der er derfor meget på højkant til dette års maritime topmøde, mener Anne H. Steffensen, formand for Danish Maritime Days og adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

- Skiftet har været stort for den globale maritime industri, og vi er udfordret på flere fronter. Verdensøkonomien udvikler sig ikke som forventet, vi ser en politisk skepsis over frihandel og ny teknologi kan disrupte gamle forretningsmodeller. Udviklingen går hurtigt og store dele af branchen er i krise, fordi en række grundvilkår er under forandring, siger Anne H. Steffensen.

Navigér efter fremtiden

Mere end 200 topledere, beslutningstagere og eksperter fra hele verden er samlet de næste to dage for at diskutere muligheder og udfordringer for den globale skibsfart, som transporterer omkring 80 pct. af verdens varer. Det, at så mange igen søger til København for at tænke nyt, understreger Danmarks tyngde på det maritime verdenskort.

Anne H. Steffensen har store forventninger til årets forum, hvor der i højere grad end nogensinde er behov for at udveksle holdninger og finde fælles løsninger.

- Danish Maritime Forum handler i høj grad om at identificere trusler og problemer og derefter arbejde i workshops for at komme med bud på, hvordan man navigerer i dette usikre farvand. I en situation, hvor mange rederier skal gentænke hele deres forretningsmodel, er det godt, at vi kan samle så mange kloge, maritime hoveder fra hele verden i København for at tænke ud af boksen, siger Anne H. Steffensen.

Danish Maritime Days byder på mere end Forum

Danish Maritime Forum, der strækker sig henover onsdag og torsdag, er en del af Danish Maritime Days, som over hele ugen byder på mere end 50 selvstændige konferencer, møder, messer, workshops og sociale arrangementer. Herunder også messen Danish Maritime Fair, der foregår på Lokomotivværkstedet tirsdag, onsdag og torsdag. Her har Rederiforeningen og en række danske rederier standen Shipowners’ Lounge.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063