23948sdkhjf

Lufthansa/Cathay-samarbejde i Hong Kong

Deler fremover hub.

Tyske Lufthansa Cargo og Hong Kong-baserede Cathay Pacific Cargo har indgået et joint venture, der blandt andet indebærer, at de to selskaber deler håndteringsfaciliteter i verdens travleste cargo-lufthavn Hong Kong International Airport.

Lufthansa Cargo er Europas største og verdens sjettestørste luftfragtselskab, mens ”storebroren” Cathay Pacific Cargo er det fjerdestørste af slagsen i verden, og det er derfor to af branchens helt store aktører, der altså nu er blevet enige om at samarbejde om luftfragt-handling i Hong Kong.

Samarbejde om forsendelser

Konkret kommer samarbejdet for nuværende til udtryk ved, at Lufthansa Cargo per 1. oktober lejede sig ind Cathay Pacific Cargo Terminal i Hong Kong-lufthavnen, hvorfra selskabet nu udfører dets lokale fragt-handling fra. Som en del af aftalen arbejder de to selskaber desuden her sammen om blandt andet netværks-planlægning, salg og it.

Fra 1. februar 2017 er det dog planen, at samarbejdet udvides. De to selskaber har nemlig i tankerne fra denne dato sammen at sende de første forsendelser af sted. I første omgang fra Hong Kong til Europa, men fra 2018 også den modsatte vej.

Peter Gerber, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Lufthansa Cargo:

- Vi er meget glade for at dele en handling-beliggenhed i Hong Kong. Der vil blive mange fordele for vores kunder, og det repræsenterer en vigtig milepæl for begyndelsen af vores partnerskab i begyndelsen af året. Medarbejderne i begge selskaber kan nu arbejde på den optimale koordinering af deres håndteringsprocesser, siger Peter Gerber.

Simon Large, cargo-direktør i Cathay Pacific:

- Ved at bringe Hong Kong, verdens travleste internationale luftfragthub, tættere på Europa, og dermed styrke en af verdens bedste handelsruter, er hvad samarbejde handler om. Lufthansa Cargos flytning ind i Cathay Pacific Cargo Terminal er et vigtigt første skridt. Takket være vores respektive netværks styrker vil vores kunder snart drage fordel af mere direkte forbindelser, større fleksibilitet og tidsbesparelser, lyder det fra Simon Large.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062