23948sdkhjf

Rederiforening: Brug for frihandel

Debatarrangement om international handel.

Med baggrund i forhandlingerne om en EU-frihandelsaftale med Canada, som Belgien i øjeblikket har stillet sig i vejen for, holdt Danmarks Rederiforening i går tirsdag i forbindelse med Danish Maritime Days debatmøde om globalisering og frihandel.

Gæst ved arrangementet var blandt andre udenrigsminister, Kristian Jensen, der ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Rederiforening fokuserede på, at nytten af frihandel i høj grad lander hos forbrugerne:

- CETA-aftalen kan gavne dansk økonomi med 2,2 mia. kroner. USA-aftalen TTIP kan give endnu større gevinster. Men endnu vigtigere så kan de to aftaler sætte barren for resten af verden og sikre højere standarder inden for blandt andet miljø og forbrugersikkerhed, sagde Kristian Jensen ifølge rederiforeningen.

Søren Toft, COO hos Maersk Line, lagde vægt på, at nye markedsåbninger i blandt andet Cuba kan være til gavn for søfarten:

- Frihandelsaftaler er helt afgørende for os som virksomhed. De er vitale for, at vi fortsat kan skabe vækst og arbejdspladser overalt, hvor vi er til stede, sagde Søren Toft.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094