23948sdkhjf

Nyt datasystem klar til søfarten

Sikker og effektiv dataudveksling til søs.

EfficienSea2-projektet, som ledes af Søfartsstyrelsen, er nu klar til at demonstrere sine første resultater. Beta-udgaverne af nogle af løsningerne går i luften på kommende konference.

EfficienSea2-projektet kan nu præsentere beta-udgaver af nogle af løsningerne. Der åbnes op for service- og identitetsregistrene i Maritime Cloud, hvilket vil gøre det muligt for informationsleverandører at udvikle og indsætte digitale informationsydelser i serviceregistret. Projektet frigiver også en beta-version af den webbaserede platform BalticWeb.

Konference

På projektkonferencen 'Getting Connected to the Future', der holdes i København den 8.-9. november 2016, vil beta-udgaverne blive præsenteret.

Nøglefunktionen ved Maritime Cloud er identitetsstyring. Information vil kunne formidles sikkert og uforandret til og fra de rigtige identiteter, således at de rigtige data kommer til de rette personer. Slutbrugere kan anvende et enkelt login til alle informationsydelser og stole på, at leverandørerne er dem, som de giver sig ud for.

BalticWeb vil også blive tilgængelig. Det er en internetplatform, hvor navigatører fra deres computere og tablets kan tilgå de digitale navigationsservices såsom vejr- og navigationsadvarsler, når de gøres tilgængelige i Maritime Cloud.

- Det betyder, at det ikke er nødvendigt at vente på, at informationsstrømmene bliver integreret i standardudstyret på broen. Leverandører af nye, digitale informationsydelser kan nå brugerne med det samme, fortæller Bjørn Borbye Pedersen, specialkonsulent i Søfartsstyrelsen.

Dialog på EfficienSea2-konferencen

Frigivelsen af Maritime Cloud og BalticWeb er vigtige milepæle i EfficienSea2-projektets mål om at gøre dataudveksling til søs effektiv og sikker.

EfficienSea2’s 32 partnerne arbejder sammen med en række internationale organisationer som IALA, IHO og CIRM om standardisering og international udbredelse af løsningerne.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063