23948sdkhjf

Passagerrekord i CPH

Runder 22 mio. rejsende i årets første ni måneder.

Hos Københavns Lufthavn (CPH) er passagertallene for september netop tikket ind, og de viser, at hovedstadslufthavnen for første gang nogensinde har rundet 22. mio. passagerer allerede i løbet af årets første ni måneder.

Med 2.675.789 rejsende i løbet af årets niende måned steg passagertallet i forhold til samme måned sidste år med 7,8 procent, hvilket naturligt giver anledning til glæde i lufthavnens topledelse:

- Væksten i september fortsætter den trend, vi har set over hele året, hvor både indenrigs- og udenrigstrafikken vokser. Vi har fået flere nye ruter, og der er på mange ruter indsat øget kapacitet. Det får især flere turister og forretningsfolk til at rejse til Danmark, men gør også verdens markeder endnu mere tilgængelige for danske virksomheder. Begge dele er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, siger Thomas Woldbye – administrerende direktør i København Lufthavn

Europatrafikken steg i september med 7,6 procent, den interkontinentale trafik voksede med 11,3 procent, mens indenrigstrafikken steg med 6,3 procent.

- De lange ruter ud af Europa er afgørende for Københavns Lufthavns knudepunktsfunktion. Derfor lægger vi stor vægt på at tiltrække de lange ruter. I september åbnede SAS en ny rute til Miami, og dermed er der åbnet fem nye lange ruter alene i år. Det er medvirkende til, at vi i år har set en vækst på 10,6 procent i antallet af rejsende på de interkontinentale ruter, lyder det fra Thomas Woldbye.

År til dato er det samlede passagertal steget med 9,9%.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126