23948sdkhjf

Søfart og klima skal reguleres af FN

EU-Parlamentet ønsker global indsats.

Europa-Parlamentets Industriudvalg gav i dag sin støtte til, at søfartens klimapåvirkning skal reguleres i FN. Udvalget stemte derfor imod en inklusion af søfarten i EU’s kvotehandelssystem. EU tager nu et skridt i den rigtige retning, mener de Konservatives Bendt Bendtsen.

Flere Europa-Parlamentarikere havde fremlagt forslag om at inkludere shipping i EU’s regionale kvotehandelssystem, da Parlamentets Industriudvalg i dag behandlede den fremtidige udformning af kvotehandelssystemet.

EU skal underordnes                

Efter afstemningen stod det dog klart, at et flertal i udvalget mener, at skibsfarten skal reguleres globalt og derfor ikke indgå i EU’s system.

Da shippingindustrien er global, vil regionale regler i EU være tilbageskridt for danske og europæiske rederiers konkurrenceevne, mener Bendt Bendtsen, der er de Konservatives medlem af Industriudvalget. Han mener, at en regional løsning ikke giver de ønskede reduktioner af CO2, da langt størstedelen af verdens flåde ikke vil være dækket af EU’s forslag.

Vigtigt signal

-Afstemningen i dag er vigtig, fordi den sender et klart signal. Afstemningen afspejler, at en regional tilgang ikke er holdbar for shipping, og for at opnå konkrete reduceringer i CO2 må vi kigge ud på den store globale scene. Det betyder selvfølgelig også, at Europa-Parlamentets blik nu er rettet mod IMO, siger Bendt Bendtsen.

Blikket rettes mod IMO

Fokus er nu på FN’s søfartsorganisation, IMO, der skal mødes i slutningen af oktober for at beslutte, hvordan søfartens CO2-udledninger skal reduceres på internationalt plan.

-Vi er tilfredse med, at et stort flertal blandt politikerne i udvalget mener, at shipping bør reguleres gennem FN. Industriudvalget stemte i dag for, at EU skal være vagthund overfor den internationale proces. Vi forventer, det vil sikre konkrete fremskridt i IMO,” siger Simon C. Bergulf, Director EU Affairs for Rederiforeningen.

Afstemningen i Industriudvalget er første skridt i Europa-Parlamentets behandling af sagen. Dernæst følger miljøudvalgets vurdering til december.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064