23948sdkhjf

Nyt ITD-netværk til ”next generation”

Generationsskifter skal løses.

Fremtidens vognmænd er på programmet i ITD’s nye netværk. Netværket, der kaldes ”Next Generation” skal arbejde med, hvordan man som næste generation i en virksomhed kommer ind og sætter sit præg på forretningen. Hvor ligger for eksempel udfordringerne i et generationsskifte, og hvordan tackler man dem bedst, er bare nogle af de spørgsmål, der er på programmet.

- Vi vurderer, at vi i de kommende år kommer til at stå over for et større generationsskifte i branchen. For at vi kan give nye vognmænd i branchen de allerbedste forudsætninger for at komme i gang og overtage familievirksomheden, har vi oprettet netværket ”ITD Next Generation”. Vi ved fra dialogen med medlemmerne, at det er meget vigtigt for yngre vognmænd at få udvekslet erfaringer på tværs af branchen, siger Ulla Mørck Thietje, specialkonsulent og netværksansvarlig i ITD.

Svær øvelse

Gruppen vil blandt andet arbejde med generationsskifter, herunder spørgsmål om økonomi, forventninger og familieudfordringer. Derudover vil netværket arbejde med gængse ledelsesprincipper og coaching, fordi ledelsesstilen og tonen i virksomheden er en væsentlig del af det at skulle overtage en transportvirksomhed og få de ansatte til at følge og forstå den nye kurs, som den nye generation vælger at føre.

- Et generationsskifte er en langt sværere øvelse, end de fleste går og tror. Pludselig står sønnike eller datteren ved roret med nye ideer til, hvordan virksomheden skal drives, og det kan resultere i spændinger i familien og blandt de ansatte. Det kræver god planlægning, lydhørhed og struktur at sikre et vellykket generationsskifte. Derfor er netværket rettet mod, at man lærer at tackle de udfordringer, man som ny chef kommer til at stå over for, og samtidig erhverver man sig en række værktøjer, som man kan bruge i sin dagligdag, siger Ulla Mørck Thietje.

Netværket er åbent for alle ITD-medlemmer, og gruppen vil mødes tre gange årligt og vil have sit første møde den 16. november 2016 kl. 9.00 -12.00. Det bliver et sted i Jylland, men det afhænger af, hvem der melder sig til.

Next generation-netværket består p.t. af:

Betina Koldkur og Michael Hansen fra J. Chr. Koldkur Transport A/S

Dan Borg fra Jørgen Jensen Distribution A/S

Frederik Anneberg fra Anneberg Transport A/S

Mads Knudsen fra Ejler Chr. Knudsen A/S

Mikael Sigaard fra Vemb Dyretransport Erik Sigaard

Nicolaj Brogaard fra Vognmand Sv. E. Brogaard A/S

Thomas Søndergaard fra Søndergaard Transport ApS

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078