23948sdkhjf

Bedre kapacitet på travl strækning

Flere spor til fordelerring ved Sunds.

Vejdirektoratet går i slutningen af oktober i gang med at ombygge den store fordelerring ved Sunds, så der bliver mere plads ind og ud af det vigtige knudepunkt mellem den Midtjyske motorvej og det øvrige vejnet.

Ombygningen skal give en bedre kapacitet ved fordelerringen, der er præget af køkørsel i myldretiderne.

Arbejde i etaper

Ombygningen er udføres i flere etaper, hvor Vejdirektoratet i første omgang udvider frakørselsrampen fra motorvejen fra syd. Det gøres ved at ombygge det eksisterende nødspor til nyt et kørespor og derefter anlægge et nyt nødspor ved siden af.

Arbejdet forventes at holde pause henover vinteren, hvorefter man til foråret tager fat på de øvrige ombygninger. Her gælder det udvidelsen til to spor ud fra fordelerringen både ind mod Herning og mod Sunds.

Det samlede arbejde ventes at være færdigt sommeren 2017.

Nemmere for bilister i fordelerring

Man har længe været opmærksom på de trafikale udfordringer i fordelerringen, hvor trafikken ikke flyder, som den skal. Dels er kapaciteten ved ramperne ikke tilstrækkelig. Dels undlader mange bilister at bruge det inderste spor i fordelerringen.

-Ved at ombygge ringen, så begge spor har udkørsel - både mod Sunds og mod Herning, gør vi det nemmere og mere sikkert for bilisterne at bruge begge spor i fordelerringen, siger Niels Arend Koefoed, der er projektleder i Vejdirektoratet.

 

Viborgvej udbygges også

Mens Vejdirektoratet ombygger fordelerringen, vil Herning Kommune udvide Viborgvej til to spor i hver retning frem til Engholm Søpark. Dermed bliver kapaciteten væsentligt forbedret på denne strækning.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062