23948sdkhjf

Statsministeren åbner med blå lovforslag

Tre vigtige punkter tages op i Folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde flere maritime lovforslag med, da han fremlagde regeringens lovprogram og holdt åbningstale for Folketinget. I sin tale lagde statsministeren vægt på værdien af internationalt samarbejde og frihandel, hvilket også gjorde søfarten uomgængelig i talen.

-Jeg er stolt af vores lange traditioner for søfart og handel. Danmark har haft stor fordel af international handel. Vi har en stærk interesse i at samarbejde med omverdenen. Vi må insistere på, at større udsyn giver mere indsigt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Tre blå lovforslag sætter rigtig kurs

Regeringen har i hvert fald tre vigtige lovforslag af maritim kulør på programmet i den kommende folketingssæson. Først og fremmest lægges der op til en ratifikation af Hong Kong-Konventionen, der sikrer forsvarlig ophugning af skibe.

Regeringen vil efter årsskiftet også lovfæste den udvidelse af tonnageskatteordningen med borerigge, som blev aftalt under sidste års finanslovsforhandlinger.

Endelig vil regeringen også skabe bedre vilkår for grøn færgefart med en sænkning af elafgiften, der nu også skal gælde for mindre færger.

God buket

-Det er godt at se, at regeringen har ambitioner for søfarten. Med denne buket af lovforslag tager vi skridt i retning af, at holde Danmark i front, når det gælder international konkurrencedygtig og ansvarlig søfart. Det glæder mig, at regeringen - både med handling i Folketingssalen og med statsministerens omtale af søfarten i åbningstalen - anerkender det maritime Danmark, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.058