23948sdkhjf

Royalt besøg i USA værdifuldt

Danske rederier er tilfredse.

I dag slutter det royale besøg til USA, som en række af Danmarks Rederiforenings medlemmer har deltaget i. Besøget har været en god platform for at pleje eksisterende relationer og har givet indsigt i udviklingen på dansk søfarts næststørste marked.

USA er Danmarks største eksportpartner uden for EU, og derfor er det helt afgørende for danske rederier at holde sig opdateret på udviklingen af ny lovgivning og tendenser i markedet.

-Det er jo ingen hemmelighed, at tørlastmarkedet er udfordrende. Det gør det endnu mere essentielt for os at kunne levere merværdi til vores kunder. Derfor er det vigtigt for os at være på forkant med for eksempel kommende miljøregulering på et kernemarked som USA. Besøget her har givet os en god mulighed for at blive opdateret direkte fra de amerikanske myndigheder på højeste niveau, siger Mathias Grønvald, Senior Vice President i Clipper Group,

Amerikanske sanktioner skaber usikkerhed

De amerikanske sanktioner overfor lande som Iran havde interesse for de deltagende rederier, da der fortsat er usikkerhed om, hvordan de amerikanske myndigheders vil håndhæve de sanktioner, der stadig gælder.

-USA er et stort marked for vores gasforretning, og samtidig er det vigtigt for os at opdyrke nye markeder. Så når USA pålægger sanktioner på specifikke markeder, som f.eks. i Iran eller på Cuba - er det vigtigt for Evergas, at vi har fuld information om disse sanktioner, og hvordan de håndhæves af de amerikanske myndigheder, så vi undgår en potentiel konflikt. I den forbindelse har møderne med USA's sanktionsmyndighed, OFAC, og det amerikanske Udenrigsministerium været værdifulde”, siger Steffen Jacobsen, CEO hos Evergas.  

Hvad der ikke har været usikkerhed om er, at de amerikanske kunder er vigtige for dansk søfart. Et rederi som Lauritzen Bulkers har, i lighed med D/S Norden, en af de største tørlastkontrakter på markedet med den amerikanske biomasseproducent - Enviva.

-USA har længe været et rigtig vigtigt marked – og et marked som fortsat vil have stor betydning for os i tørlast. For Lauritzen er det essentielt at være tæt på vores kunder globalt - og en lejlighed som denne giver os mulighed for at udvide relationerne til vores amerikanske kunder, siger Peter Borup, President i Lauritzen Bulkers.  

Følgende rederier deltog i det royale besøg i USA - A.P. Møller-Mærsk, D/S Norden, Lauritzen Bulkers, Evergas og Clipper Group.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079