23948sdkhjf

Dansk konsortium køber Dansk Skibskredit

Erhverver majoriteten.

Danske Bank A/S, Danmarks Nationalbank, A.P. Møller-Mærsk A/S og Nordea Bank AB (publ) (tilsammen ”Storaktionærerne”) har indgået aftale om at sælge deres samlede ejerandel på 72 % af aktiekapitalen i Danmarks Skibskredit til et dansk konsortium bestående af Axcel, PFA og PKA.

Bestyrelsen og storaktionærerne anser Axcels, PFAs og PKAs ejerskab for en særdeles tilfredsstillende løsning, der sikrer et fortsat stærkt dansk skibsfinansieringsinstitut med kapitalstærke ejere og potentiale for kontrolleret global vækst i samarbejde med danske og internationale rederier. For storaktionærerne repræsenterer aftalen endvidere et frasalg af aktiviteter, der ikke er en del af kerneforretningen.

Grundig undersøgelse

Bestyrelsesformand for Danmarks Skibskredit, Peter Lybecker, udtaler:

Storaktionærerne har i samarbejde med Danmarks Skibskredit foretaget en bred og grundig strategisk undersøgelse og har været i dialog med flere interesserede parter. Det er min vurdering, at Danmarks

Skibskredit med Axcel, PFA og PKA vil få en særdeles stærk ejerkreds, som kan støtte op om selskabet og accelerere den fortsatte udvikling af skibsfinansieringsvirksomheden til glæde for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere.

Udvikling fortsætter uforandret

De nye ejere ønsker at fortsætte udviklingen af Danmarks Skibskredit i overensstemmelse med den nuværende strategi og under ledelse af den nuværende direktion. Der forventes udskiftninger i de generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer.

De nye ejere vil købe Danmarks Skibskredit gennem et ligeligt ejet holdingselskab, AXPP ShareCo A/S.

Storaktionærerne og konsortiet har aftalt en pris pr. aktie på DKK 14,16667 svarende til en værdi for alle aktierne i Danmarks Skibskredit på DKK 4.722 mio. Udover egenkapital fra de nye ejere er finansieringen af købet understøttet af supplerende kapital fra PFA og PKA og bankfinansiering (bridge finansiering).

I forbindelse med transaktionen vil de øvrige A-aktionærer i Danmarks Skibskredit blive tilbudt

at sælge deres A-aktier til samme pris og på samme vilkår, som storaktionærerne opnår.

Den Danske Maritime Fond, som ejer samtlige B-aktier i Danmarks Skibskredit, der udgør 10 % af selskabets samlede aktiekapital, har en særlig tilknytning til Danmark Skibskredit. Den Danske Maritime Fond ønsker derfor at være en del af det fremtidige ejerskab af Danmarks Skibskredit sammen med de nye ejere.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078