23948sdkhjf

Aarhus Lufthavn fylder 70 år

Jubilæum fejres med åben lufthavn.

I dag, fredag den 16. september, er det nøjagtigt 70 år siden, ruten Tirstrup-København blev indviet og dermed markerede startskuddet til Aarhus Lufthavn.

I starten af september døde drømmen om en ny lufthavn ved Aarhus med en afgørelse fra EU-Kommissionen, og det har betydet, at lufthavnen ved landsbyen Tirstrup nu kan puste lidt ud og se fremad i stedet.

Peter Høgsberg, lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn siden maj 2013:

- Vi elsker Aarhus Airport og alt det, den repræsenterer. For en lufthavn er ikke bare en lufthavn. Den er et aktiv, et værktøj, et middel, der sætter dig i stand til at have tid til, at kunne opnå og ikke mindst at opleve netop det, der er vigtigt for dig. Uanset om du rejser i forbindelse med dit arbejde eller skal på eventyr som privatperson. En lufthavn er med andre ord symbolet på og realiseringen af en hel masse muligheder, vi som moderne mennesker ser som en naturlig del af livet – og det er vi rigtig glade for at kunne tilbyde både østjyder, østjyske virksomheder samt uddannelses- og forskningsmiljøet i regionen, siger Peter Høgsberg.

I år ansatte Aarhus Lufthavn engelske Peter Surley som ruteudvikler med ønsket om at øge lufthavnens fokus på at få flere spændende ruteforbindelser til Østjylland, siger Peter Høgsberg:

- Vores ønske er som altid at skaffe vores passagerer så nem, konkurrencedygtig og effektiv adgang til resten af verden som overhovedet muligt. Lige nu har vi blandt andet stort fokus på de ekstremt gode forbindelser til USA, som østjyderne skal have øjnene op for, at de faktisk har – for eksempel Boston, San Francisco, Los Angeles, Miami og New York via København eller Stockholm, lyder det fra Peter Høgsberg.

Jubilæet fejres i dag kl. 14.30-17 med et åbent arrangement i lufthavnen, arrangeret af Rønde Lokalhistoriske Forening, hvor alle er velkomne.

Aarhus Lufthavn blev bygget af den tyske besættelsesmagt under Den Anden Verdenskrig.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078