23948sdkhjf

Konkurs giver højere fragtrater

Flere ruter oplever prishop.

Sidste uges nedsmeltning af det koreanske rederi Hanjin har fået konsekvenser for andre end rederiets kreditorer.

Det viser sig nu – ifølge flere internationale medier – at containerraterne på de vigtigste ruter har taget et gevaldigt hop opad.

Således er fragtraterne på de to vigtige ruter Asien-Nordeuropa og Asien-Nordamerika steget med henholdsvis 40 procent og 50 procent. Tallene er baseret på en opgørelse fra skibsfartsbørsen i Shanghai, der er toneangivende for ruterne til og fra Asien.

Der er også tale om prisstigninger på ruterne Asien-Middelhavet og Asien-Mellemøsten, mens Sydamrika og andre transatlantiske ruter ikke har mærket prishoppet – endnu.

Konkursen i Hanjin betyder aktuelt, at 80 containerskibe af sat ud af drift, mens der ventes på en afklaring af det videre forløb.

Hanjin’s skibe har svært ved t komme ind i havnene overalt på kloden for at aflevere deres last, da havnene frygter at rederiet ikke er i stand til at afregne havneafgifterne.

Situationen betyder et løft for de tilbageværende containerrederier, der længe har være hårdt ramt af lave fragtpriser på grund af overkapacitet på markedet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063