23948sdkhjf

Ny fortaler for "frihedens branche"

Alexandre de Juniac officielt topchef i IATA.

Franske Alexandre de Juniac har nu officielt overtaget posten som generaldirektør og administrerende direktør i den internationale luftfartsorganisation IATA efter Tony Tyler, der har været topchef i organisationen siden 2011.

Og det er de helt store gloser, de Juniac har fundet frem i den anledning.

”Frihedens branche”

Uofficielt har Alexandre de Juniac længe været selvskrevet til posten som leder af IATA, men det er først for nylig, den uofficielle kendsgerning blev officiel.

I en aktuel skriftlig meddelelse fra organisationen kunne man ellers få den fornemmelse, at den 53-årige franskmand stadig forsøger at bejle til IATA’s bestyrelse til posten.

Alexandre de Juniac understreger i pressemeddelelsen behovet for, at erhvervslivets aktører, herunder især regeringer, anerkender den værdi, luftfartsbranchen genererer:

- Tallene taler for sig selv. Lufttransport understøtter imponerende 63 mio. arbejdspladser og cirka 2,7 billioner dollars (cirka 18.000 mia. kr., red.) i økonomisk aktivitet. Men det er kun en del af den værdi, luftfarten skaber. Vores branche er en frihedens branche. Vi hjælper mennesker med at udforske planeten, at gøre globale forretninger, at bygge bro mellem kulturer med venskab og forståelse og til bedre at nyde livet gennem den velstand, forbindelser skaber. Luftfart forandrer vores verden til det bedre. Som branchens globale fortaler er det min mission at samle vores partnere for at sikre, at intet hæmmer frihedens branche, siger Alexandre de Juniac og fortsætter:

- Jeg er spændt på at overtage dette store ansvar. IATA spiller en stor rolle med at facilitere sikker, effektiv og bæredygtig global lufttransport. Tony Tyler har løftet niveauet gennem hans bedrifter i de sidste fem år. Med bestyrelsens vejledning og medlemmernes støtte er mit mål at sikre, at IATA fortsætter med at levere den værdi, vores medlemmer og partnere stoler på, lyder det fra Alexandre de Juniac.

Den globale luftfartsbranche, og i særdeleshed den del der tager sig af luftfragt, har været presset de senere år, hvilket ofte har fået IATA’s nu tidligere generaldirektør Tony Tyler til tasterne med formanende ord til branche såvel som regeringer om, hvor skidt det står til.

Set i det lys kan det synes tiltrængt og befriende med en ny generaldirektør, der forsøger at tale branchen op – også selv om der smøres tykt på.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079