23948sdkhjf

Konkurs vækker bekymring

Danske Speditører klar med rådgivning.

Konkursen i det koreanske rederi Hanjin – verdens syvendestørste containerrederi – vækker stor bekymring hos Danske Speditører.

Speditører risikerer nemlig krav fra transportkøberne, idet Hanjin nægtes adgang til flere havne af frygt for, at havneafgifterne ikke bliver betalt, og dermed kan godset ombord ikke frigives.

Chefjurist i Danske Speditører, Rasmus Køie, fortæller, at konkursbehandlingen efter det oplyste allerede er indledt i flere lande, og at det forlyder, at Hanjins skibe er blevet nægtet havneanløb, ligesom adgang til godset ikke sker uden komplikationer af forskellig art.

- Alt i alt forventer vi, at konsekvenserne bliver juridisk og praktisk komplicerede. Derfor anbefaler vi vores medlemsvirksomheder, som har eller har haft forretningsmæssige relationer til Hanjin, om straks at søge advokatbistand, hvis der er udsigt til, at de og/eller deres ordregiver kan komme i klemme som følge af Hanjins forhold. Kontakt straks husadvokaten i Danske Speditører, Momentum Advokatfirma, hvis der er optræk til bøvl, lyder opfordringen fra Rasmus Køie.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062