23948sdkhjf

Væksten styrkes

En større kage til Danmark.

Det er en fælles opgave at skabe vækst i Danmark. Derfor glæder Danmarks Rederiforening sig sammen med fire andre internationalt orienterede, danske styrkepositioner over, at det politiske efterår kan stå i vækstens tegn. For uden vækst og velstand, ingen yderligere velfærd at fordele.

Danmark er en lille, åben økonomi, som i den grad lever af at handle med verden omkring os. Det gælder uanset om, vi eksporterer fødevarer, energiteknologi, lægemidler, leverer transportydelser til søs eller tiltrækker udenlandske turister. For at stå distancen på verdensmarkedet, så kræver det kommerciel snilde i virksomhederne og gode rammevilkår herhjemme.

Derfor glæder repræsentanter for fem danske styrkepositioner sig over, at man med de kommende forhandlinger med afsæt i regeringens Helhedsplan 2025, vil bruge efteråret til at tænke i ny vækst. For det skal sikre den velstand, der alt andet lige skal skabes, før den kan fordeles.

Det siger Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi, Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Ida Sofie Jensen koncernchef, Lif, Katia Østergaard, adm. direktør i HORESTA og Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening i en fælles udtalelse:

-Vi repræsenterer erhverv, som udvikler de ideer og produkter, der er grundlaget for tusindvis af job, skaber markante eksportindtægter og dermed sikrer det, som Danmark skal leve af på den lange bane. De aktuelle forhandlinger tager rigtigt afsæt i, at man vil gøre kagen større som en forudsætning for at tale om, hvordan man så vil skære kagen. Vi vil gerne bakke op og bidrage til at skabe et rigere Danmark, siger de fem.

-Virksomhederne i vores erhverv kæmper hver dag for at skabe vækst, men vi kan ikke gøre det alene. Derfor bruger vi anledningen til at opfordre hele Folketinget til at tænke i, hvordan Danmark og dansk erhvervsliv kan skabe øget velstand. For uanset hvordan man vender og drejer det, så er et velfungerende dansk erhvervsliv en forudsætning for, at vi har øget velfærd, lyder det fra lederne i de ”Fem Styrker”.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11