23948sdkhjf

Brexit bliver nyt emne på toldkonference

Udviklingen ændrer planlægningen fuldstændigt.

Siden Danske Speditører i starten af 2016 begyndte at planlægge Toldkonferencen, er der sket meget.

Senest har skatteministeren bebudet, at SKAT i løbet af 2017 bliver nedlagt og erstattet af bl.a. en Toldstyrelse og en Udviklingsstyrelse.

Det betyder, at det på nuværende tidspunkt er sværere at komme med sikre forudsigelser om den fremtidige implementering af EU-Toldkodeksen i Danmark. For årets Toldkonference betyder det, at fokus på EU-Toldkodeksen bliver ændret lidt, specielt i forhold til paneldebatten – og at Brexit kommer på dagsordenen som selvstændigt tema.

 

Meget står hen i det uvisse

Uddannelseschef Jakob Størling i Danske Speditører forklarer, at SKAT’s embedsmænd af gode grunde ikke kan forventes at kunne svare lige så klart på, hvilke dele af EU-Toldkodeksen der skal indføres hvornår, og om hvordan det skal håndteres af erhvervslivet.

- I en situation, hvor der er to nye styrelser på tegnebrættet til at stå for henholdsvis udvikling og drift af toldopgaverne, har vi forståelse for, at embedsmændene i SKAT må og skal være lidt forsigtige i deres udtalelser. Derfor har vi valgt at bruge en del af dagen på de forventede toldmæssige konsekvenser af, at en af Europas største økonomier forlader Unionen. Omvendt betyder det på ingen måde at EU-toldkodeksen ryger ud af programmet. Som alle kan se af programmet, bliver der brugt rigelig med tid til at snakke om EU-toldkodeksen. Det er bare vinklingen vi justerer på siger Jakob Størling.

Tredjestørste eksportmarked

Nyskabelsen på dagens program består i, at Danske Speditører har fået Holly Snaith som er Assistant Professor, Eurochallenge ved Københavns Universitet, til at holde oplæg om “Our idea of the consequence of Brexit”.

Storbritannien er Danmarks tredje største eksportmarked, og derfor bliver det væsentligt for mange danske virksomheder, at der kommer ordentlige aftaler på plads imellem Storbritannien og EU.

Konferencen afholdes den 14. september i Vejle.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078