23948sdkhjf

Færgerne skaber udvikling i ø-Danmark

Fortsat fokus på trafikal ligestilling nødvendig.

De danske færger bidrager betydeligt til turisme og erhvervsliv over hele landet. Det er dog vigtigt med fortsat politisk fokus på trafikal ligestilling for at sikre udvikling i ø-Danmark, lyder det i forbindelse med Bilfærgernes Rederiforenings generalforsamling, der blev afholdt den 3. september.

Udviklingen på de danske øer er i høj grad afhængig af de turister, der tager turen over med færgen. Derfor var det godt, at regeringen i foråret 2016 skabte flertal for at sikre lavere færgetakster for biler og passagerer til en række danske øer. Særligt positivt er det med den fleksibilitet, der gives til at finde de helt rette løsninger lokalt, når højsæsonen skal forlænges.

-Det er et godt skridt i retning af trafikal ligestilling og vil helt sikkert gøre det lettere for øerne at høste endnu mere af potentialet for turisme og erhvervsliv. Men trafikal ligestilling er andet og mere end billetpriser. Der skal eksempelvis være lige vilkår op imod de faste forbindelser på ID-kontrol, tilkørselsveje og andre afgørende elementer for færgerne,” siger John Steen-Mikkelsen, formand for Bilfærgernes Rederiforening og adm. dir. i Danske Færger A/S.

Transportøransvar volder kvaler

Trafikal ligestilling er nemlig mere end sænkede færgetakster. Det er eksempelvis konkurrenceforvridende, at de svenske myndigheder i januar aktiverede det såkaldte ’transportøransvar’ og dermed pålagde færgerederierne at sikre, at alle rejsende til Sverige har papirerne i orden. Ved Øresundsbroen løser de svenske myndigheder selv opgaven. I første halvår af 2016 kostede ID-kontrollen de danske færgerederier ca. 14 mio. kr.

-Det er selvfølgelig forståeligt, at man fra svensk side reagerer politisk på en særlig situation, som vi så i så i sensommeren 2015 med flygtninge og migranter på Europas motorveje. Men set fra færgedækket er det problematisk, at færgerederierne pålægges omkostningen. Her er det vigtigt, at man fortsat går efter praktiske løsninger på begge sider af Øresund, så de negative konsekvenser bliver minimale,” siger John Steen-Mikkelsen.

Ny i bestyrelsen

På generalforsamlingen blev Carsten Jensen, ny adm. direktør i Mols-Linien A/S valgt ind i bestyrelsen. De øvrige medlemmer blev genvalgt.

Bestyrelsen for Bilfærgernes Rederiforening ser dermed pr. 3. september 2016 således ud:

John Steen-Mikkelsen, Danske Færger A/S

Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines Danmark A/S

Henrik Rørbæk, HH-Ferries AB

Carsten Jensen, Mols-Linien A/S

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062