23948sdkhjf

Det Blå Danmark tilfredse med plan

Montørordning skal dog drøftes.

Danske Maritime er positiv over for regeringens Helhedsplan for 2025, men efterlyser konkrete drøftelser om en maritim montørordning i vækstteamet for Det Blå Danmark samt i forhandlingerne om den kommende finanslov.

-Vi ser initiativerne i ”Et stærkere Danmark – Vækst 2016” i et positivt lys. Der er fokus på, at danske maritime virksomheder ofte er afhængige af at kunne eksportere sine varer og serviceydelser på globale markeder, hvor der er hård konkurrence på både kvalitet og pris. Vi håber, at denne indsigt kan føre til, at der indføres tiltag for det maritime erhverv, hvor dette særligt gælder. For de maritime erhverv er det væsentligt at kunne konkurrere på et globalt marked, siger adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Stor betydning for eksporten

Den maritime industris betydning er væsentlig for eksporten. Eksempelvis står den danske maritime industri for hele 40 procent af Danmarks samlede eksport til Sydkorea, viser nye beregninger fra Danske Maritime.

-Samtidig er det vigtigt at kunne hjemtage viden fra en maritim sektor, der opererer i hele verden. Den maritime montørordning, som vi foreslår, sikrer både konkurrenceevne og viden hjemtagning og vil gøre det på et område, hvor der er udsigt til global vækst, som vi kan få en del af, hvis vi indretter os rigtigt, siger Jenny N. Braat.

Udfordringer

-Den væsentligste udfordring for Danmark i det kommende årti bliver at øge væksten i produktiviteten og sikre øget beskæftigelse. Det betyder, at der skal fokuseres på vore styrkepositioner, herunder de erhverv, hvor vi er internationalt konkurrencedygtige og teknologisk førende. De maritime produktionserhverv er en sådan sektor, der kommer til at mangle arbejdskraft, og hvis afsætningsmuligheder findes i et stigende marked. Maritime udstyrsproducenter er i forvejen blandt de erhverv med den største produktivitetsvækst.

Danske Maritime er tilfreds med, at regeringen allerede har nedsat vækstteam, der kan udnytte de muligheder, som helhedsplanen kan give. Eksempelvis er bedre kvalitet på alle niveauer i uddannelsessystemet et fokus, som den maritime sektor deler. Det er væsentligt, at der sikres bedre vilkår i erhvervsuddannelserne samt en øget tilgang til tekniske uddannelser, hvor vi allerede kan forudse, at vi vil mangle arbejdskraft til den vækst, vi har mulighed for at realisere.

-Vi ser også positivt på, at regeringen vil give bedre vilkår for iværksættere og for virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Det er væsentligt, at både små og større virksomheder kan vokse sig store. Vi ser frem til at drøfte helhedsplanen både i vækstteamet og med politikere under de kommende finanslovsforhandlinger, siger Jenny N. Braat.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063