23948sdkhjf

Fokus på infrastrukturen

Ikke meget luft i budgettet.

ITD glæder sig over, at regeringen agter at forbedre infrastrukturen frem mod 2025 med ny helhedsplan.

Selvom der ikke var plads til de store infrastrukturforbedringer i det netop offentliggjorte finanslovsudspil, vil regeringen det kommende årti øge rammen for de offentlige investeringer til blandt andet forbedringen af infrastrukturen med i alt 27 mia. kroner. Investeringerne er led i at skabe konkurrencedygtige vilkår for danske virksomheder.

Midler skal fastholdes

- Vi har længe været bekendt med, at der ikke er luft i finanslovsbudgettet til de store infrastruktur-investeringer for det kommende år. Derfor er jeg meget tilfreds med, at regeringen afsætter flere midler til infrastrukturen frem mod 2025. For os er det dog vigtigt, at midlerne fastholdes til vejinfrastrukturprojekter, så vi kan imødekomme fremtidens trafikale udfordringer, siger Karen Roiy, public affairs chef i ITD.

En forundersøgelse af havnetunnel i København, en ny motorvej i Midtjylland, nye vestvendte ramper til og fra Esbjergmotorvejen ved Vejen og en motorvej til Kalundborg er alle led i de offentlige investeringer. For ITD er det også vigtigt at dobbeltsikre det store motorvejs-H, herunder en fortsat udvidelse af E45. Det er endvidere positivt, at den digitale infrastruktur får tilført midler, da det er forudsætningen for at sikre udviklingen af transport- og logistikbranchen.

Nødvendighed

- Det er bydende nødvendigt at investere i forbedringer af den digitale infrastruktur, hvis Danmark fortsat skal sidde med i førerhuset. Det digitale område er i disse år igennem en rivende udvikling med selvkørende teknologier og andre innovative teknologiløsninger, som den digitale infrastruktur gerne skal være med til at understøtte. Det vil for alvor gøre vores virksomheder konkurrencedygtige, siger Karen Roiy.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14