23948sdkhjf

Tavler hjælper pausetrængende chauffører

Bliver guidet til nærmeste p-pladser.

Nye tavler på Sønderjyske Motorvej skal fremover guide lastbilerne til den næste pause ved at informere om ledige parkeringspladser.

Sønderjyske Motorvej er en af de strækninger, hvor der kører flest lastbiler. Derfor bliver tavlerne sat op ved rastepladserne  Årslev Øst, Hylkedal Øst og Ustrup Øst, som har parkeringsmuligheder for lastbiler.

Hurtigt og sikkert

-Vejdirektoratet arbejder for, at trafikanterne skal komme nemt og sikkert frem. Og vi ved, hvor vigtigt det er for lastbilchaufførernes kørsel, at de kan hvile sig i løbet af deres køretur. Derfor skal de nye smarte tavler, der informerer om den næste ledige parkeringsplads, være med til at skabe bedre forhold for chaufførerne, fortæller Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Tavlerne er dynamiske. Og når en lastbilschauffør kører på Sønderjyske Motorvej, vil tavlen oplyse, om der er en ledig parkeringsplads på den første og den næstkommende rasteplads.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt hilser Vejdirektoratets tiltag velkommen:

-Effektiv transport af varer og gods er vigtig for væksten i Danmark. Derfor er det godt, at Vejdirektoratet arbejder for bedre forhold for branchen. De nye skilte ved rastepladserne vil sikre en bedre udnyttelse af pladserne, og det vil gøre det lettere for branchen at planlægge chaufførernes ture.”

Glæde i transportbranchen

ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport, glæder sig også over det nye system på Sønderjyske Motorvej, fordi det vil gøre det nemmere for deres medlemmer at overholde færdselslovens køre-hviletidsbestemmelser.

-Vi er meget positive overfor Vejdirektoratets nye tiltag. Mange af vores lastbilschauffører kører ind på den første rasteplads med parkeringsmulighed, fordi de er bange for, der ikke er plads på den næste. Med de nye tavler kører chaufførerne ikke forgæves ind på en fyldt rasteplads, og de kan dermed bedre planlægge deres pauser og overholde reglerne, fortæller Anders Jessen, chefkonsulent i ITD.

DTL- Danske vognmænd, der er brancheorganisation for danske vognmænd, mener også det er et skridt i den rigtige retning.

-Det lyder rigtig godt med nye informationstavler ved parkeringspladserne, hvor der også informeres om situationen på den næste plads. Med dette tiltag kan chaufførerne bedre planlægge deres næste tur og eventuelt stoppe undervejs på denne rute. Hos DTL ser vi frem i mod, at denne form for skiltning vil vise sig så værdifuld et værktøj til at få bedret situationen på parkeringspladserne langs de danske motorveje, så de kan blive indført flere steder i landet, siger Finn Bjerremand, teknisk konsulent hos DTL.

Intelligente systemer

Systemet forbinder tre tavler med hinanden og får samtidig data fra sensorer på parkeringspladserne. Sensorerne registrerer automatisk ledige parkeringspladser og viser informationen på tavlerne på Sønderjyske Motorvej. Derfor kan tavlerne ikke alene vise antallet af ledige pladser på den førstkommende, men også på den efterfølgende rasteplads.

Samtidig er tavlerne et led i Vejdirektoratets arbejde med at udnytte kapaciteten på rastepladserne bedre, fortæller Kasper Rosenstand.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079