23948sdkhjf

Maersk Line kommer til Aalborg

Én ugentlig afgang med X-Press Container Feeder.

Efter flere spekulationer og ubekræftede rygter er det nu officielt, at Maersk Line kommer til Aalborg.

Det store danske containerrederi vil fremover samarbejde med rederiet X-Press Container Feeder på én ugentlig afgang mellem Rotterdam og Aalborg.

Én ugentlig afgang

I den seneste uges tid har forskellige medier skrevet, at Maersk Line kommer til Aalborg. Rygtet opstod, efter at Aalborg Havns bestyrelsesformand, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen, på de sociale medier antydede, at dette skulle være tilfældet – uden dog at hverken Aalborg Havn eller Maersk Line efterfølgende ville bekræfte rygtet.

Derfor har der været spekuleret i, hvorvidt rygterne talte sandt – og i så fald i hvilket omfang Maersk Line havde planer om at etablere sig i den store nordjyske havneby.

Nu skulle det dog være ganske vist.

Stig Kirkegaard Jensen, key account manager hos Maersk Line, bekræfter over for Danmarks Transport-Tidende, at Maersk Line har lavet aftale med verdens største feeder-rederi X-Press Container Feeder om at få transporteret gods på feeder-rederiets fartøjer, der besejler ruten Aalborg-Rotterdam.

I første omgang har de to selskaber truffet aftale om samarbejde på én ugentlig afgang med et fast antal TEU. Hvor mange containere det drejer sig om, vil Stig Kirkegaard Jensen ikke udtale sig om.

Dæmper forventningerne

I det hele taget forsøger Stig Kirkegaard Jensen da også at dæmpe forventningerne til rederiets indtræden i det nordjyske:

- Det her betyder ikke, at vi åbner for alle kunder, for vi kan endnu ikke styre flowet. Vi kommer til at arbejde case-by-case, det skal være en god forretning og det skal give mening for os. Vi har tidligere kigget på Aalborg, men vi har ikke kunnet lave en tilstrækkelig god business case. Det nye samarbejde er kun blevet til noget, fordi en specifik kunde har ønsket at samarbejde med os på ruten, siger Stig Kirkegaard Jensen, der dog ikke vil afsløre, hvem kunden er.

Den første transport i samarbejdet mellem de to store rederier fandt sted, da et X-Press Container Feeder-fartøj lagde til i Aalborg Havn 25. august.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142