23948sdkhjf

Glæde over udbygning af E45

ITD hilser initiativ velkommen.

Hver morgen og eftermiddag sander trafikken til på E45, hvilket ikke mindst opleves af trafikanterne på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus.

Lige netop den strækning er et af de mest belastede vejnet i Danmark, og for erhvervstrafikken har køerne, trængslen og de afledte forsinkelser stor negativ betydning for kunderne og for hele den østjyske region.

-Vi er i ITD derfor meget tilfredse med, at transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt afsætter et trecifret millionbeløb til at udvide motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg fra to til tre spor som led i finanslovsudspillet for 2017, siger chefkonsulent i ITD, Anders Jessen.

-En vigtig forudsætning for samfundsøkonomisk vækst og et effektivt og fleksibelt erhvervsliv er en fuldt udbygget og moderniseret vejinfrastruktur. Vi er enige med ministeren i, at udvidelsen vil bidrage til at mindske trængslen og skabe en bedre gennemstrømning uden flaskehalse for transport- og logistikvirksomhedernes lastbiler.

-Vi vil samtidig gerne understrege, at der herudover er behov for at se samlet på infrastrukturen i Danmark. ITD støtter bl.a. op om en forbedret Hærvejsforbindelse som en langsigtet investering til gavn for væksten i området. Herudover er ønsket om at dobbeltsikre det store motorvejs-H for os af vital betydning, fortsætter  Anders Jessen..

-Vi oplever vækst i antallet af lastbiler, der kører ind og ud af landet. Blot over de sidste 10 år er antallet af transporter steget med 20 procent, der især kommer fra en øget international samhandel. Vores medlemmer har i årevis efterspurgt tiltag, der forbedrer den nuværende vejinfrastruktur, og som skaber bedre forhold for den professionelle transport- og logistikbranche.

En udbygning af infrastrukturen skaber grobund for vækst, da der er en række positive følgeeffekter, såsom bedre mulighed for rekruttering, opstart af nye virksomheder og hurtigere levering af varer i forbindelse med kørsler nationalt og regionalt. En forbedret infrastruktur er ikke kun til gavn for transport- og logistikbranchen, men for hele Danmark.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094