23948sdkhjf

Styr på tolden

Cloud-løsning fra Lector har styr på tolden.

Når en række danske virksomheder eksporterer og importerer varer, så anvender de cloud-løsningen Logistics Trading Services (LTS) fra konsulentvirksomheden Lector.

Den mest prominente bruger er tekstilgiganten Bestseller, som Lector har udviklet toldsystemet til.

- Vi har baseret LTS på basis af et udviklingssamarbejde med Bestseller, der selv håndterer et stort antal toldbehandlinger. Erfaringerne herfra betød, at vi med held har kunnet markedsføre LTS til en række im- og eksporterende virksomheder, fortæller salgschef Per Søndergaard fra Lector, der har base i Charlottenlund nord for København.

Nu retter Lector kikkerten mod en ny kundegruppe – de danske transportvirksomheder, der varetager toldbehandlingen på vegne af deres kunder.

- Vi mener LTS er en oplagt og økonomisk attraktiv løsning til de virksomheder i transport- og logistikbranchen, der udfører toldbehandling for deres kunder. Da LTS er en web-baseret cloud-løsning, som ikke kræver omfattende integration med brugerens egne IT-systemer, og der er ikke behov for store investeringer i hardware, siger Per Søndergaard.

Logistics Trading Services (LTS) er en cloudbaseret standardløsning til håndtering af toldprocesser i forbindelse med ind- og udførsel af varer. LTS kan også håndtere toldoplag.

LTS understøtter ifølge Lector hele processen fra import af varer fra lande udenfor EU, toldoplagsregnskab og til salg til lande inden- eller udenfor EU.

LTS i praksis

Logistics Trading Services henter automatisk data fra kundens ERP-system, der har mulighed for at levere 3 datasæt til LTS via en adapter/interface, som LTS stiller til rådighed.

Der kræves ikke nogen omfattende integration til kundens ERP-system, der skal levere et datasæt indeholdende information om varer, indkøbsordrer og transporter.

Herved skabes hovedparten af den information der anvendes ved importangivelserne. Dermed kan brugerne i stedet bruge kræfterne på at kontrollere data inden de foretager selve deklareringen. Det giver den størst mulige sikkerhed for, at varer bliver tariferet korrekt inden data overføres til SKAT’s toldsystem.

Toldoplag

For de kunder, der anvender toldlager, varetager LTS naturligvis håndteringen af alle processerne, så betalingen af told først sker ved salg af varen til fri omsætning i EU, samt at tolden elimineres, hvis varen sælges til lande uden for EU.

LTS opfylder de omfattende dokumentationskrav, der er til virksomheder, som anvender

toldoplag og sikrer, at de bliver overholdt.

Toldkodeks

EU’s nye toldkodeks – der skal digitalisere toldbehandlingen i EU – trådte i kraft 1. maj 2016.

- Der var kun behov for få ændringer i LTS i forbindelse med det nye toldkodeks blev indført tidligere i år. Men der kommer jo flere hen ad vejen, og derfor forpligter Lector os naturligvis også til at følge med udviklingen. Derfor kommer vi til at opdatere LTS løbende, så systemet opfylder alle fremtidige krav, siger Jens Rasmussen, der er partner i Lector.

Kompleksitet

Han lægger ikke skjul på, at LTS ikke er en relevant løsning for alle, der foretager toldklarering.

- Det kræver en vis volumen eller kompleksitet i toldbehandlingerne, før LTS er en egnet løsning. Men vi ved fra vores kunder, at der mærkbare gevinster ved at anvende vores løsning. Ved at hente data direkte fra kundens ERP-system, mindskes de ressourcer, der bruges på at indtaste data. Det reducerer også antallet af fejl markant og sikrer, at toldklareringen bliver udført korrekt. Det betyder, at brugeren reducerer omkostningerne til toldbehandlingen, siger Jens Rasmussen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078