23948sdkhjf

Aabenraa Havn klar til tunge løft

Har investeret i større løftekapacitet.

På mange punkter kan en havn ikke sammenlignes med andre typer virksomheder og årets gang er også meget forskelligt fra år til år.

-Det kan vi bekræfte her på Aabenraa Havn: tingene ændrer sig hele tiden. Næsten alle virksomheder er følsomme over for konjekturændringer, hvilket også er gældende for Aabenraa Havn, siger havnedirektør Henrik Thykjær.

2014 blev præget af især vindemøllprojektet Baltic2 projektet, der varede en stor del af året og som sluttede primo 2015.

Projektet med udskibning af vindmøllekomponenter gav øget aktivitet på kajkanterne, hvilket var særdeles tilfredsstillende for både Shipping.dk, Siemens, Valmont SM samt Aabenraa Havn, idet det resulterede i en øget omsætning.

-I 2015 havde vi ikke samme aktivitet inden for udskibning af vindmøllekomponenter, og til trods for stigning i antal håndteret tons, så påvirkede de manglende antal skibsanløb, skibs-og vareafgifter samt maskintimer, den samlede nettoomsætning. Ydermere blev vi også ramt af den meget lave oliepris, der medførte et kraftigt fald og nærmest total stop i aktiviteten inden for olieindustrien, fortsætter Henrik Thykjær.

-Kigger vi på tilbage på 2015, så blev det alligevel også et atypisk år for Aabenraa Havn; Vores maskinpark blev opgraderet, idet vores ene kran - Liebherr LHM 280 - fik en meget alvorlig skade. Selvom kranen kun var tre år gammel, havde vi allerede konstateret, at emnerne til vindmølleindustrien var vokset mere end forventet, hvorfor kranen i flere tilfælde ikke kunne løfte komponenterne, da de ganske enkelt var for tunge.

-Da vi stod med muligheden for at udskifte den ødelagte kran til en større model med større løftekapacitet, valgte vi at investere i en ny og større kran, som burde være mere fremtidssikret ift. udvikling inden for vindmølleindustrien. Købet af en Liebherr LHM 550 blev anset som værende et strategisk køb, der betyder at Aabenraa Havn er med i eliten af danske havne med stor løftekapacitet.

-Købet af den nye kran vil gøre, at vi som erhvervshavn står stærkere ift. servicering af både nuværende og kommende kunder. Kran 5 ankom til Aabenraa Havn i slutningen af 2015, hvilket betyder, at vi fra primo 2016 har haft mulighed for at lave tungere sammenløft. Herudover har vi investeret i en ny læssemaskine i maj måned, hvorfor vi forventer, at se en stigning i antal maskintimer. Ansættelse af Aabenraa Havns nye udviklingschef forventes også, at give synlige resultater på sigt.

Status for det første halve år af 2016 er, at godsomsætningen ligger på nogenlunde samme niveau som 2015. En fællesnævner for både 2014, 2015 og 2016 – og selvfølgelig også for fremtiden - er, at vi i tæt samarbejde med vores kunder, arbejder benhårdt på at udbygge vores position som attraktiv udskibnings- og erhvervshavn. En havn, der skaber arbejdspladser samt understøtter velfærden og erhvervslivet i lokalområdet, konstaterer Henrik Thykjær.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095