23948sdkhjf

Historisk kontrakt til NORDEN

Aftale rækker 15 år ud i fremtiden.

Dampskibsselskabet NORDEN A/S har indgået kontrakter med virksomheden Enviva om over 15 år at transportere 11 millioner tons biomasse i form af træpiller fra USA til Europa. Kontrakterne hører til blandt de største i NORDENs historie.

Der er tale om 2 separate kontrakter med Enviva om af transportere træpiller fra Envivas produktionsfaciliteter i det sydøstlige USA til kraftværker i Europa. Den ene kontrakt er 9-årig med Enviva, LP, et datterselskab til Enviva Partners, LP (NYSE: EVA), der begynder i 2018. Den anden kontrakt er en 15-årig aftale med Enviva Wilmington Holdings, LLC der begynder i 2019.

NORDEN har siden 2012 bistået Enviva med transatlantisk transport. De to nye kontrakter udgør en væsentlig udvidelse af dette samarbejde.

Adm. direktør Jan Rindbo glæder sig over udvidelsen af samarbejdet med Enviva:

-Enviva er verdens største producent af træpiller, og vi er stolte over, at de har valgt os til at stå for at transportere endnu flere af deres produkter over Atlanten til europæiske kunder. Det globale marked for vedvarende energi i form af biomasse fra træer vokser i takt med at flere kraftværker skifter fra kul til træpiller for at reducere deres samlede CO2-påvirkning. NORDEN har med sit succesfulde samarbejde med Enviva opnået en god position i dette marked.

De nye kontrakter forventes at blive løftet på Supramax-skibe, som NORDEN driver omkring 90 af.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062