23948sdkhjf

Gode takter hos DFDS

Fint årsresultat i sigte.

-Det er en glæde at rapportere stærke tal igen for andet kvartal. Vi har nydt godt af moderat vækst i de fleste områder af Europa og vores løbende forbedrings- og effektiviseringsprojekter. Brexit har indtil videre ikke haft nogen væsentlig indvirkning på vores mængder, mens svækkelsen af det britiske pund giver nogen modvind på resultatet, siger Niels Smedegaard, CEO om DFDS’  resultat i andet kvartal.

Omsætningen steg med syv procent., eksklusive omsætning fra bunkertillæg. Den rapporterede omsætning med fire procent til DKK 3,6 mia.

EBITDA før særlige poster steg med 27 procent til DKK 699 mio. efter højere indtjening i både Shipping Division og Logistics Division.

Rutenetværket transporterede 33 procent mere fragt og 14 procent flere passagerer i 2. kvartal. Den udvidede kapacitet i Channel var med til at sikre en stigning i fragtmængder på 63 procent og i passagerer på 23 procent i dette forretningsområde. Fragtmængderne steg samlet med ni procent i de andre dele af netværket, mens antallet af passagerer var tre procent lavere som følge af primært påsken, der faldt i 1. kvartal i 2016 og i 2. kvartal i 2015.

Logistics Division opnåede en stærk forbedring af resultatet drevet af øget aktivitet og effektivitet i spedition og kontraktlogistik.

Et nyt aktietilbagekøb på DKK 350 mio. lanceres i dag. Derudover har bestyrelsen øget det planlagte ekstraordinære udbytte på DKK 2.00 pr. aktie til betaling i august til DKK 3.00 pr. aktie.

Forventning 2016

Helårsforventningen for 2016 øges på baggrund af et resultat for 2. kvartal over forventning og fortsat positive markedstrends på mange ruter i netværket og på flere logistikmarkeder.

Koncernens EBITDA før særlige poster forventes nu at stige til et interval på DKK 2.450-2.600 mio. sammenlignet med et tidligere interval på DKK 2.300-2.500 mio. (2015: DKK 2.041 mio.). Forventningen indeholder en negativ valutakurspåvirkning på omkring DKK -75 mio. for året.

Koncernens omsætning forventes fortsat, trods modvind fra valutakursændringer, at stige med omkring 6 procent, eks. bunkertillæg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094