23948sdkhjf

”Job done” i Hirtshals

Hotel-rig har forladt nordjyske havn.

Beboelsesriggen ”Atlantic Amsterdam” forlod forleden Hirtshals Havn efter et halvt års ophold, hvor riggen gennemgik et serviceeftersyn og flere mindre reparationsopgaver. Riggen fik også monteret et ny landgangssystem under opholdet i Vendsyssel.

Det er Hirtshals-virksomheden Safe Ocean Service, der har stået for projektet. Atlantic Amsterdam er registreret i Liberia og ejes af Singapore-selskabet Teras Offshore.

Direktør for Safe Ocean Service, Chris Durhuus, sagde, da riggen lagde til kaj i Hirtshals:

- Der er en kæmpe gevinst, at Teras Offshore har valgt at placere "Atlantic Amsterdam" i Hirtshals. Med baggrund i mange timers hårdt arbejder for at få kontrakten på riggen, er det med stor glæde, at vi tager imod "Atlantic Amsterdam", som skal ligge lige ud for vores kontor. Hvis det hele går som forventet, vil "Atlantic Amsterdam" betyde øget beskæftigelse for Safe Ocean Service gennem hele 2016, hvilket er kærkomment i et ellers svært marked, som oliemarkedet jo er for tiden. Det er et intenst og hårdt arbejde, og forhandlinger med Teras gennem det sidste halve år, der har bevirket, at vi vandt kontrakten på riggen.

Atlantic Amsterdam har plads til 136 personer og har i de sidste fire år arbejdet på en langtidskontrakt med en stor dansk operatør i Nordsøen.

Til England

Atlantic Amsterdam skal efter planen fungere som beboelsesrig under etableringen af vindmølleparken Race Bank bliver etableret. Vindmølleparken ejes af DONG Energy, og ligger øst for Grimsby i England.

Riggens afsejling forløb planmæssigt, og en tilfreds havneassistent, Michael Langballe, på Hirtshals Havn siger i den forbindelse:

- Det er en spændende opgave at have en rig i havnen, men det er ligeledes en opgave, der kræver mange ressourcer og en del koordinering for at få det til at lykkes. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har en god dialog og et godt samarbejde med de andre virksomheden på havnen.

Efter afsejlingen af "Atlantic Amsterdam" er Østbassin 2 ledig for nye projekter, mens Østbassin 1 fortsat er optaget af søster-riggen "Atlantic Esbjerg", der afventer nye opgaver. Begge rigge kommer fra Singapore-selskabet Teras Offshore.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08