23948sdkhjf

Ystad fik transportministerbesøg

Transportministeren besøger en af Danmarks største ”indenrigshavne”

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) besøgte i går onsdag Ystad Havn i Sydsverige for at se nærmere på forholdene på og omkring en af Danmarks største ”indenrigshavne”, der spiller en hovedrolle for bl.a. gods- og passagertrafikken til og fra Bornholm.

Årligt rejser cirka 1,4 mio. passagerer mellem Ystad og Rønne, og store mængder gods fragtes ad samme rute, hvilket gør Ystad Havn til en central del af den danske infrastruktur. Dette blev i dag understreget ved, at Transportminister Hans Christian Schmidt (V) besøgte havnen i Ystad for at høre mere om forholdene på og omkring havnen samt om trafikken til Bornholm.

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at Transportministeren har fundet tid til at besøge os på Ystad Havn. Det er vigtigt, at vi har en løbende dialog med danske myndigheder og politikere, så vi sammen kan gøre rejsen til Bornholm endnu hurtigere og mere effektiv. Både for almindelige færgepassagerer såvel som for den megen gods, der transporteres over Østersøen til og fra Bornholm, siger Ystad Havns adm. direktør Björn Boström.

Stockholm lytter ikke

Der er særligt én problemstilling i forhold til en hurtigere rejse til Bornholm, som havnedirektøren gerne ser løst. Det er vejforbindelsen til havnen i Ystad, som med en opgradering vil give de mange rejsende en markant tidsbesparelse, og som samtidig vil give positive samfundsøkonomiske effekter.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre de svenske politikere opmærksomme på udfordringerne og mulighederne med vejforbindelsen, så vi kan få den nødvendige finansiering til en vejudvidelse. Desværre er forståelsen for Ystad Havns betydning for trafikken til Bornholm ikke så stor i Stockholm. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi har tydelig opbakning fra de danske politikere, hvilket ministeren også understregede over for mig i dag, siger Björn Boström.

Transportministeren anerkendte også tidligere i år, i et svar til Transport- og Bygningsudvalget, Ystad Havns betydning i forbindelse med besejlingen af Bornholm. Her gjorde han det samtidig klart, at han vil fortsætte med at bakke op om, at der fra svensk side arbejdes på en forbedring af infrastrukturen omkring havnen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079