23948sdkhjf

Boeing venter vækst i luftfragten

Flyproducenten Boeing er optimistisk omkring udviklingen i luftfragten.

Set med globale briller, så har luftfragten skuffet i 2016, da den forventede volumenfremgang er udeblevet. Men hos flyproducenten Boeing ser man de senere års skrantende luftfragtsindustri som et midlertidigt dødvande. På længere sig venter Boeing fornyet volumenvækst og dermed efterspørgsel efter luftfragtsfly.

Det er prognoserne for den globale økonomi og den industrielle produktion, der er de primære indikatorer for luftfragtsektoren, der giver anledning til flyproducentens optimisme.

Den globale økonomi og den industrielle produktion ventes nemlig at vende tilbage på vækstsporet i 2017.

»Det betyder, at air cargo vil vokse, og vedvarende vækst vil føre til forbedringer, når det gælder balance i kapaciteten og indtjeningen, skriver Boeing.

I perioden 2010-2015 er den globale luftfragt vokset med gennemsnitlig årlig vækstrate på beskedne 1,6 procent. Over de næste 20 år spår Boeing, at luftfragten vil øges med årligt 4,2 procent. Her henviser Boeing til udviklingen i de tre foregående årtier, hvor den gennemsnitlige vækstrate lå på 5,2 procent.

Boeings prognose forudsætter, at luftfragtsvolumenerne vil vokse hurtigere en den globale økonomi. Dermed afviser Boeing også, at den tendens der har været siden finanskrisen satte ind i 2008 med at flytte fragten over på skib, vil fortsætte.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066